СНИКЕРС БАЈАДЕРА: Већ можете замислити укус који се не заборавља

Novosti online

23. 02. 2024. у 15:00

ПРОБАЈТЕ, нећете јој одолети.

СНИКЕРС БАЈАДЕРА: Већ можете замислити укус који се не заборавља

Фото Shutterstock

Састојци:

* шећер, 150 г
* вода, 100 мл
* ванилин шећер, 2 кесице
* маргарин, 125 г
* чоколада за кување, 100 г
* млевени кекс, 200 г
* неслани кикирики, 150 г

 За глазуру:  

* чоколада за кување, 100 г

* уље, 2 кашике

 За посипање:   

* неслани кикирики, 50 г

Припрема:

- У шерпу усути шећер, додати ванилин шећер, сипати воду, измешати и ставити на ватру.

Када проври додати маргарин и мешати док се маргарин не отопи, па склонити шерпу са ватре. Додати чоколаду за кување и мешати варјачом док се чоколада не отопи. Умешати млевени кекс, сецкани кикирики и измешати варјачом како би се сви састојци сјединили.

Смесу распоредити у уљем подмазан плех.

 За глазуру: 

Чоколаду за кување поломити на коцкице, ставити у шерпу, додати уље и отопити на пари, па нанети преко смесе у плеху. Посути сецканим кикирикијем и оставити да се колач охлади и стегне. Бајадеру сећи на штанглице, па послужити.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СКАНДАЛ! СПАЈИЋ ЈАВНО ПРИЗНАО: Никакав проблем није, гласаћемо за Резолуцију о геноциду у Сребреници