СНИКЕРС БАЈАДЕРА: Већ можете замислити укус који се не заборавља
ПРОБАЈТЕ, нећете јој одолети.
Састојци:
* вода, 100 мл
* ванилин шећер, 2 кесице
* маргарин, 125 г
* чоколада за кување, 100 г
* млевени кекс, 200 г
* неслани кикирики, 150 г
За глазуру:
* чоколада за кување, 100 г
За посипање:
* неслани кикирики, 50 г
Припрема:
- У шерпу усути шећер, додати ванилин шећер, сипати воду, измешати и ставити на ватру.
Када проври додати маргарин и мешати док се маргарин не отопи, па склонити шерпу са ватре. Додати чоколаду за кување и мешати варјачом док се чоколада не отопи. Умешати млевени кекс, сецкани кикирики и измешати варјачом како би се сви састојци сјединили.
Смесу распоредити у уљем подмазан плех.
За глазуру:
Чоколаду за кување поломити на коцкице, ставити у шерпу, додати уље и отопити на пари, па нанети преко смесе у плеху. Посути сецканим кикирикијем и оставити да се колач охлади и стегне. Бајадеру сећи на штанглице, па послужити.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СКАНДАЛ! СПАЈИЋ ЈАВНО ПРИЗНАО: "Никакав проблем није, гласаћемо за Резолуцију о геноциду у Сребреници"
ПРЕМИЈЕР Црне Горе Милојко Спајић рекао је на премијерском сату да ће та земља гласати за Резолуцију о геноциду у Сребреници.
09. 05. 2024. у 14:59
РАЗБИЈЕНЕ ТАБУ ТЕМЕ У СРБИЈИ: Да ли ће дете личити на родитеље ако је од донираних јајних ћелија (ВИДЕО)
Драгана Крстић из удружења "Шанса за родитељство" била је гост подкаста "Мислим да је важно."
08. 05. 2024. у 16:10
АКО НЕКОМ ПОЗАЈМИТЕ ОВУ КЊИГУ, НЕ ОЧЕКУЈТЕ ДА ВАМ ЈЕ ВРАТИ!
Спремите се за путовање кроз тамни подземни свет за који до сада нисте знали.
09. 05. 2024. у 11:33
Коментари (0)