СТАВИТЕ ОДМАХ ДУПЛУ МЕРУ, ТОПЕ СЕ У УСТИМА: Феноменални чупавци

Novosti online

07. 02. 2024. у 14:00

НЕОДОЉИВИ и слатки, прсте да полижете.

СТАВИТЕ ОДМАХ ДУПЛУ МЕРУ, ТОПЕ СЕ У УСТИМА: Феноменални чупавци

Фото Shutterstock

Потребно:

 За бисквит: 

* 3 јаја
* 10 кашика шећера у праху
* 13 кашика уља
* 16 кашика глатког брашна
* 120 мл млека
* 1 прашак за пециво

 За чоколадни прелив: 

* 150 г црне чоколаде

* 200 мл млека
* 150 г путера
* 200 г кокоса, за облагање

Припрема:

Измешајте шећер и путер у пенасту смесу, па додајте јаја и млеко. У припремљену смесу просејте брашно и прашак за пециво. Добро промешајте дрвеном кашиком или лопатицом.

Загрејте рерну на 180 степени, квадратни плех (око 25x35 цм) обложите папиром за печење и сипајте смесу. Пеците око пола сата и тестирајте чачкалицом да ли је бисквит готов. Ако испадне, бисквит је спреман.

Бисквит охладити и исећи на коцкице. Отопите чоколаду на пари с путером и млеком. Умочите бисквит у чоколаду, уваљајте у кокос и ставите на чист папир за печење и оставите да мало одстоји.

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРИЈАТЕЉИ КОЈИ ДОЛАЗЕ ИЗДАЛЕКА: Погледајте шта су кинески медији поклонили колегама из Србије (ФОТО/ВИДЕО)

ПРИЈАТЕЉИ КОЈИ ДОЛАЗЕ ИЗДАЛЕКА: Погледајте шта су кинески медији поклонили колегама из Србије (ФОТО/ВИДЕО)

КИНЕСКИ председник Си Ђинпинг у дводневној је посети Београду, а његову посету нашој земљи испратило је и огромно интересовање кинеских медија.

08. 05. 2024. у 16:30

Коментари (0)

РЕШИЛА ДА ПРОГОВОРИ! Због ње је химна Русије интонирана у Београду, па одједном прекинута - ево шта шампионка Европе сад каже о томе (ВИДЕО)