ИДЕАЛАН ТОПЛИ КОЛАЧ ЗА ХЛАДНЕ ДАНЕ: Савршено мирисне америчке питице са јабукама

Novosti online

01. 02. 2024. у 08:00

Савршено мирисне!

ИДЕАЛАН ТОПЛИ КОЛАЧ ЗА ХЛАДНЕ ДАНЕ: Савршено мирисне америчке питице са јабукама

Фото Shutterstock

Састојци:

 Потребно је за тесто: 

* маргарин, 125 г

* брашно, 220 г
* шећер, 75 г
* Јаје, 1 ком
* прашак за пециво, 1/2 кашичице
* со, прстохват

 Фил: 

* јабуке 4-5 ком

* цимет, 1 кашичица
* шећер, 60 г
* вода, 100 мл
* кукурузни скроб, 1 кашичица

Припрема:

 За фил: 

- јабуке ољуштите, очистите и исецкајте на коцкице. Додајте кукурузни скроб, шећер, цимет и воду и крчкајте 5-6 минута. Оставите да се охлади. За тесто је потребно умесити путер, шећер, јаје, прашак за пециво, со и брашно и оставити да мирује око 30 мин. Загрејте рерну на 180°C. Калуп за мафине науљите, од теста одвојите једну лоптицу величине мандарине и измрвите са додатком брашна, од остатка теста формирајте лоптице.

Истањите рукама и ставите у калупе за мафине,треба да покрије цео калуп, напуните филом а преко намрвите измрвљено тесто. Пећи око 30 минута, када су печене оставите их у калуп да се скроз охладе па тек онда вадити. На крају посути шећером у праху, пријатно!

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НА САМО ДВА САТА АВИОНОМ ОД БЕОГРАДА: Одлична дестинација за летовање - сви детаљи резервације и аранжмана