КРОМПИР СА СЛАНИНОМ, ИЗ РЕРНЕ! Пече се цео и пуни сочним филом, више од обичног кромпира

Novosti online

13. 01. 2024. у 21:00

КРОМПИР са сланином печен у рерни има хрскаву корицу споља, а изнутра је мек и сочан.

КРОМПИР СА СЛАНИНОМ, ИЗ РЕРНЕ! Пече се цео и пуни сочним филом, више од обичног кромпира

Фото Shutterstock

Пуњени кромпир са сланином, печен у рерни се филује павлаком, сиром и ароматичним поврћем те ће вам се сигурно допасти. Ево како се прави!

Потребно:

* 4 велика црвенкаста кромпира

* 30 г маслаца
* 30 г павлаке
* 30 г свеже сецканог влашца
* 2 сремуша, танко нарезана
* 90 г исецканог качкаваља
* 6 кришки хрскаве сланине, измрвљене
* соли по укусу
* Свеже млевени црни бибер по укусу

Рецепт за кромпир са сланином, из рерне:

 Корак 1: 

Умотајте целе кромпире у фолију и пеците:

За печени кромпир са сланином загрејте рерну на 200°. Кромпир избоцкајте виљушком или оштрим ножем и добро умотајте у фолију. Пеците док не омекша, око 1 сат.

 Корак 2: 

Пуните кромпир:

Одмотајте кромпир и исеците прорезе по дужини на врху сваког. Пажљиво извадите део "меса" из средине сваког кромпира и одвојите у чинију, а затим у тај издвојени део додајте путер, павлаку, влашац, део сремуша, половину качкаваља и пола сланине. Зачините сољу и бибером. Кашиком сипајте фил назад у прорез сваког кромпира. Поспите преосталим сиром и вратите у рерну док се не истопи, око 5 минута. На врх ставите преостали сремуш и преосталу сланину. Уживајте у печеном кромпиру са сланином!

(StvarUkusa/Mondo)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗЕЛЕНСКИ САЗВАО ЧИТАВ ГЕНЕРАЛШТАБ: Издао хитно наређење, тек сада следи хаос на фронту у Украјини

ЗЕЛЕНСКИ САЗВАО ЧИТАВ ГЕНЕРАЛШТАБ: Издао хитно наређење, тек сада следи хаос на фронту у Украјини

УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски хитно је сазвао састанак са високо позиционираним званичницима Генералштаба и војске због ситуације на фронту, наводи британски експерт Александар Меркурис на свом блогу на Јутјубу.

04. 05. 2024. у 20:06

Коментари (0)