Italijanski recept ne pomine nikakvu pavlaku INGREDIENTI (PER UNA TEGLIA DI 30X20 CM)
Mascarpone 750 g
Uova (freschissime, circa 5 medie) 260 g
Savoiardi 250 g
Zucchero 120 g
Caffè (della moka, zuccherato a piacere) 300 g
PER DECORARE
Cacao amaro in polvere q.b.
Грандисимо торта је супер ако се некоме приближава рођендан, јер је раскошна и божанственог укуса. Састоји се од меканих кора које се премазују са 4 различита фила, а не зна се који је укуснији. Чоколадни, крем са лешницима или укусом кафе одушевиће чак и највеће избирљивце.
Салате су одличан избор, јер су лагане и брзински се спремају. Такође можете да их служите и као прилог уз месо, а данас вам препоручујемо да испробате и овај рецепт.
„OSSO buco“ значи „рупа од кости“. Ово је рецепт који се базира на сржи из кости која чини ово италијанско јело од динстаних телећих коленица једним од најпознатијих гурманлука на свету.
Рецепт је практичан, јер није скуп, брзо се прави и није потребна посебна кулинарска вештина. Овај заситан и укусан залогај ће бити право освежење које ћете увек радо спремати својим укућанима.
Уколико желите да себи, својој породици или гостима направите укусно пециво, онда је ово идеалан рецепт за вас. Мекане и ваздушасте рол виршле су једноставне за припрему, а укус ће вас одушевити.
Nenad
24.12.2023. 07:18
U tiramisu se ne stavlja nikakva pavlaka, šlag itd
Nenad
24.12.2023. 07:22
Italijanski recept ne pomine nikakvu pavlaku INGREDIENTI (PER UNA TEGLIA DI 30X20 CM) Mascarpone 750 g Uova (freschissime, circa 5 medie) 260 g Savoiardi 250 g Zucchero 120 g Caffè (della moka, zuccherato a piacere) 300 g PER DECORARE Cacao amaro in polvere q.b.