ОРИГИНАЛНИ ЧИЗКЕЈК ПО ДЕТАЉНОМ РЕЦЕПТУ ЗА ПОЧЕТНИКЕ: Нема једноставнијег начина, а успева чак и неискусним домаћицама
Уколико сте почетник у кухињи а желели би сте да спремите неку посластицу за породицу и пријатеље, овај рецепт је идеално решење за вас!
Детаљан рецепт за чизкејк са бобичастим воћем идеалан за почетнике.
КОРА
- Помешати 300г млевеног кекса (препорука - плазма)
- 125г отопљеног маргарина/путера и мало млека (50 - 100мл), тек толико да се кора лепо обликује.
- Умесити кору рукама па пребацити у калуп.
- По жељи додати шећер у праху.
БЕЛИ ФИЛ
- Умутити 500мл слатке павлаке у чврст снег.
- Додати 400г несланог (неутралног) сира (препорука Елла сир)
- Додати шећер у праху по укусу 50-100г, (савет-додавати кашику по кашику па пробати, нема потребе додавати ни превисе сецера јер је слатка павлака већ сама по себи слатка).
- Додати кесицу истопљеног желатина (припремити по упутству са кесице). Додавати мало по мало и мутити миксером. Када се све изједначи сипати преко коре.
ВОЋНИ ФИЛ
Воће по избору прокувати у шерпици са шећером (по укусу). Количина воћа је произвољна (ја углавном користим од 400 до 800г воћа).
Додати кесицу истопљеног желатина и добро промешати па сипати преко фила. Оставити у фрижидеру на пар сати или преко ноци.
Савет:
Уколико будете користили јагоде или вишње обавезно када се воће охлади, убацити у блендер како би се направила каша. Када су малине у питању нема потребе.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
"ВИ СТЕ ОДГОВОРНИ ЗА СМРТ РАИСИЈА" Стејт департмент о паду хеликоптера: Нећемо да се извињавамо
ИРАНСКА влада је одговорна за одлуку да управља хеликоптером старим 45 година у, како је описано, лошим временским условима, а не било који други актер, рекао је портпарол америчког Стејт департмента Метју Милер током брифинга.
20. 05. 2024. у 20:38
КАКО УКРАЈИНСКА ВОЈСКА УБИЈА ЦИВИЛЕ? Амерички медиј изнео застрашујућа сазнања
УКРАЈИНСКА војска злоупотребљава алкохол и дрогу и под њиховим утицајем убија цивиле, пише амерички медиј Дејли бист, преноси РИА Новости.
20. 05. 2024. у 19:17
КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)
ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.
20. 05. 2024. у 11:53
Коментари (0)