НЕ МОРАТЕ ИЋИ У ПЕКАРУ: Направите ДОМАЋИ БУРЕК СА МЕСОМ (ВИДЕО)

Новости онлине

23. 03. 2023. у 15:00

НАПРАВИТЕ сами бурек са месом.

НЕ МОРАТЕ ИЋИ У ПЕКАРУ: Направите ДОМАЋИ БУРЕК СА МЕСОМ (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб принтскрин/Jelajelena Petrovic

Како направити бурек са месом у домаћој радиности са богатим надевом, хрскавом кором и укусом који покреће сва чула? Пекарски бурек ни приближно овако добар као овај. Вреди направити, пробати и уживати у сваком залогају...

Бурек са месом - састојци:

500 г мл. меса

2 главице црног лука
1/2 кг танких кора
соли, бибера
уља 
200 мл воде

Бурек са месом - припрема:

Испржити ситно сецкан црни лук па додати млевено месо и пропржити. Посолити, побиберити... Тепсију 24 цм пречника добро подмазати уљем, па је прекрити кором. 

 

Три коре згужвати као хармонику, па прекрити дно, мало поуљити и попрскати водом. Прекрити са друге три згужване коре. И њих поуљити и попрскати водом.

Foto: Bakina kuhinja

 

Тако и трећи ред, па убацити трећину меса, а затим идемо исто као први пут три реда кора, па месо коре... месо коре...

Прекрити кором и премазати уљем ушушкани бурек и пећи на 200 степени око 50 минута. Сјајан је, хрскав, пун фила, уживајте.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

А СРБИЈА?! Питали Русе За кога ћете да навијате на ЕУРО 2024? - овако су одговорили