КОЛАЧ БЕЗ БРАШНА: После овог слаткиша кафа више неће бити иста (ФОТО)

Novosti online

18. 02. 2023. у 13:30

РЕЦЕПТ за овај колач настао је оног тренутка, када су домаћици после компликоване торте осталa беланца

КОЛАЧ БЕЗ БРАШНА: После овог слаткиша кафа више неће бити иста (ФОТО)

Foto: А.М.

Овај колач се прави изузетно једноставно, а савршено се слаже уз кафу и чај. Није превише сладак, а пошто не садржи брашно (иако може да се дода) колач није тежак, и прија као доручак.

КОЛАЧ БЕЗ БРАШНА - Састојци:

4 беланца

4 равне кашике шећера
4 кашике млевених ораха
1 кашика брашна (по жељи)
1 крушка (може и јабука)
шака сувог грожђа, брусница, кајсија
шака ораха, лешника или бадема

Foto: А.М.

КОЛАЧ БЕЗ БРАШНА - припрема:

Прво се на ситне коцкице исецка суво воће. Крушка се ољушти и исецка на коцкице. Ораси се исецкају грубље, на величину крушке и сувог воћа. Крушка ће колачу донети сочност, а ораси укус. 

Беланца се добро улупају и дода се шећер. Када се направи густ шлаг, додају се млевени ораси и смеса се меша варјачом. Додају се сецкани ораси и суво воће.

Foto: А.М.

Пек папиром се обложи плех и у њега сипа колач. Треба бирати плех који има занимљив облик, најбоље округао или у облику штрудле. Рерна се претходно загреје на 180 степени, и убаци плех са колачем.

Foto: А.М.

 

Колач је готов када добије румену боју. Проверите чачакалицом да ли је добро испечена и средина, па ако није, колач покријте папиром и оставите га још 15 минута у рерни.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕРОР СЕ СМУЧИО И ИЗРАЕЛЦИМА Шок на америчкој Си-Ен-Ен: Приказани логори за Палестинце смештене у војним базама у пустињи

ТЕРОР СЕ СМУЧИО И ИЗРАЕЛЦИМА Шок на америчкој Си-Ен-Ен: Приказани логори за Палестинце смештене у војним базама у пустињи

ПРАВО из "ведрог медијског неба" на Си-Ен-Ен је у петак емитован подужи ТВ прилог о злоставању палестинских затвореника у Војној бази Сде Теиман у пустињи Негев, а потврђено је и да се друге две израелске касарне базе Анатот и Офер на окупираној Западној обали користе за тамничење Палестинаца.

12. 05. 2024. у 20:51

Коментари (0)

8, 11 или 12 дана авионом на АФРИЧКОМ МЕДИТЕРАНУ већ од 380 €. Откријте!