ТОРТА КОЈА СЕ БРЗО СПРЕМА И ЈОШ БРЖЕ ЈЕДЕ: Слатки хаос

Ј. С.

02. 02. 2023. у 20:57

Слатки хаос је торта коју фаворизују такозване "инстант домаћице" које немају времена за припрему традиционалних торти. Ова торта се ралитивно брзо спрема и оставља могућност додавања састојака по сопственој жељи.

ТОРТА КОЈА СЕ БРЗО СПРЕМА И ЈОШ БРЖЕ ЈЕДЕ: Слатки хаос

Фото: Ј.С.

Потребни састојци за ову брзу торту су следећи:

  • 500 грама кекса ручно изломЉеног на ситне  комадиће
  • 1 килограм сецканих банана
  • 100 грама ананаса из конзерви
  • 200 грама сувог грожђа
  • 200 грама кандираног воћа по жељи
  • 200 грама сецканих желе бомбона
  • Остало је ваш избор
  • Све то помешати и ставити у једну посуду,  а затим прелити кремом.

Припрема крема:

У једној посуди скувати 800 милилитара млека, а у другој умутити   4 јаја, шест кашика шећера и шест кашика брашна, затим постепено додавати у врело млеко и мутити док не постане густо.

Раније припремљене састојке прелити врућим кремом, помешати и обликовати торту по жељи. Након пар сати у фрижидеру торту филовати шлаг кремом.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НОВИ ШОК У РИМУ! Новак Ђоковић није једини, кући неочекивано иде и шампион мастерса из Мадрида (ВИДЕО)