БРЗИ И ОСВЕЖАВАЈУЋИ ЧИЗКЕЈК: Оставите да се хлади преко ноћи и готов је за јело

Novosti online

27. 01. 2023. у 18:57

Млевени кекс, маслац и млеко сједините у компактну масу, па је ставите на дно калупа са обручем, добро утисните и поравнајте. Сир изручите у одговарајућу посуду, додајте шећер у праху и измиксајте, а онда сипајте сок од лимуна.

БРЗИ И ОСВЕЖАВАЈУЋИ ЧИЗКЕЈК: Оставите да се хлади преко ноћи и готов је за јело

Foto: Shutterstock

Посебно измиксајте слатку павлаку, па је сједините са умућеним сиром. Једну кесицу желатина прелијте са четири кашике хладне воде. Када набубри, загрејте на рингли неколико секунди, да се отопи, сипајте у фил и промешајте. Сипајте у калуп преко кекса и ставите у фрижидер да се охлади. У међувремену спремите прелив са вишњама.

Другу кесицу желатина прелијте са четири кашике хладне воде и оставите да набубри. У вишње које су пустиле сок (или сипајте 200 мл воде) додајте шећер и кувајте десетак минута. Склоните са рингле и у то умешајте набубрели желатин.

Промешајте и оставите десетак минута да се прелив прохлади, а након тога сипајте преко охлађеног белог фила и ставите у фрижидер да се охлади и добро стегне преко ноћи.

Потребно је:

  • 200 г млевеног кекса
  • 125 г маслаца
  • мало млека за подлогу
  • 300 г немансог сира за колаче
  • 160 г шећера у праху
  • 250 мл слатке павлаке
  • кашика сока од лимуна
  • 2 кесице желатина у праху
  • 300 г вишања
  • 200 мл сока или воде
  • 4 кашике шећера

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Нова димензија живота у делу Београда који се буди из сна

Нова димензија живота у делу Београда који се буди из сна

У ПОТРАЗИ сте за станом у центру града који је довољно изолован од градске вреве, окружен зеленилом и реком, а с друге стране вам је подједнако важно да кварт има одличне саобраћајне везе са свим деловима Београда?

18. 04. 2024. у 10:00

Коментари (0)

ЕТО, ЈАВЉА МИ СЕ! Како је Новак Ђоковић шокирао новинарку ЦНН-а