САЛАТА ОД ПАТЛИЏАНА И ПАПРИКЕ: Освежавајућа, мирисна и пуна боја
Идеална је и као лагани ручак и као прилог уз месо или рибу, а припрема се једноставно и без дугог чекања.
ФОТО: Novosti
- 800 гр патлииџана
- 1 кашичица соли
- уље (за пржење/печeње)
- 2 паприке разних боја
- шака свежег першуна
Маринада
- 3 кашике маслиновог уља
- 2 кашике соја соса
- сок од ½ лимуна
- 2 кашичице сусамових семенки
- црни бибер, ½ кашичице млевене црвене паприке
- 1 кашичица шећера
- 3 чена белог лука (уситњена)
Припрема
Патлиџан исеците на траке, посолите, оставите 10–15 мин да пусти воду, затим осушите. Пропржите или пеците на 200 °С око 20 мин. Паприке исеците на траке и такође кратко пропржите или испеците. У чинији помешајте топло поврће са ситно сеченим першуном. У мањој посуди измешајте све састојке за маринаду, прелијте преко поврћа и добро измешајте. Оставите 10–15 мин да се укуси споје и послужите млако или охлађено.
Пријатно!
Препоручујемо
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
ЂАК НАСМЕЈАО СРБИЈУ: Ево како је на контролном одговорио на питање о називу наше ХИМНЕ: "Детету бих дао ДЕСЕТКУ"
ГРЕШКЕ из школских свезака понекад умеју да измаме најшире осмехе, што потврђује и ситуација у којој се нашао један малишана из Србије. Све је почело када је његова мама на интернету поделила његове одговоре са контролног задатка из предмета Свет око нас. Један од њих одушевио је кориснике друштвених мрежа.
05. 12. 2025. у 11:27
Коментари (0)