ИДЕАЛНА ЗА ЛЕТЊЕ ДАНЕ И ЛАГАНЕ ОБРОКЕ: Салата од плавог патлиџана са белим луком
ОВА салата је одличан прилог уз месо, рибу или само уз парче хлеба.
Foto: Printskrin Youtube/Kuvajmo lako
Једноставна за припрему, а пуна укуса – најбоље је кад се лепо охлади и сједини.
Састојци:
* 1 већи патлиџан
* 1 главица црног лука
* 3 чена белог лука
* 1 веза мирођије
* 1 кашичица соли
* 1 кашичица шећера
* 1/3 кашичице црног бибера
* 4 кашике јабуковог сирћета
* 4 кашике биљног уља
Припрема:
Оперите патлиџан и исеците га на мање комаде (коцке или колутове по жељи). Ставите га у шерпу са посољеном водом и кувајте 10–15 минута док не омекша.
Оцедите и оставите да се мало прохлади. У већу чинију ставите сецкан црни и бели лук, ситно исецкану мирођију, шећер, бибер, сирће и уље. Додајте кувани патлиџан и пажљиво промешајте да се све лепо сједини.
Покријте чинију провидном фолијом и оставите у фрижидеру најмање 1 сат да се укуси прожму и јело добро охлади.
Предлог:
Патлиџан можете кувати с кором, али ако је старији и горак, ољуштите га пре кувања.
Пријатно!
(StvarUkusa)
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
ТРАМП УКРАО ШОУ НА ЖРЕБУ ЗА СП: Сцена која је обишла свет - Меланија није крила одушевљење (ВИДЕО)
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп био је у центру пажње на извлачењу група за Светско фудбалско првенство 2026. године, где је извео свој познати YMCA плес и примио прву ФИФА-ину награду за мир.
06. 12. 2025. у 10:31
Коментари (0)