ОДУШЕВИЋЕ ВАС УКУСОМ: Кремасти, густи потаж од две врсте печурака, савршен за ручак

Novosti online

17. 06. 2024. у 11:00

ПОТАЖ од две врсте печурака је одличан избор, јер можете да комбинујете оне врсте печурака које желите, а једноставно се припрема.

ОДУШЕВИЋЕ ВАС УКУСОМ: Кремасти, густи потаж од две врсте печурака, савршен за ручак

Фото Shutterstock

Кремаст је и густ због павлаке, брашна и поврћа.

Састојци:

2 кашике сланог путера
150 г средњег жутог лука, сецканог
2 чена белог лука, млевеног
150 г шампињона, сецканих
75 г буковача, сецканих
Кашичица соли
Кашичица бибера
2 кашике вишенаменског брашна
60 мл белог вина
960 мл бујона од поврћа
80 мл павлаке за кување
1 гранчица свежег першуна, за украс

Фото Shutterstock

Рецепт за потаж од две врсте печурака

У великој шерпи на средње јакој ватри истопите путер, а затим додајте лук и пржите док не постане провидан, три минута. Додајте бели лук и промешајте, па пржите још један минут. Додајте шампињоне и буковаче, со и бибер и пржите док не добију златно смеђу боју, око пет минута.

Додајте брашно и мешајте док се све не сједини. Додајте бело вино, промешајте и кувајте око један минут. Додајте бујон од поврћа, промешајте и динстајте 15 минута.

Додајте павлаку за кување и промешајте да се све сједини. Измиксирајте чорбу до жељене конзистенције блендером. Сервирајте топао потаж, украшен першуном. Уживајте у кремастом, густом потажу од две врсте печурака.

(Ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БАШТИНА СРБИЈЕ ПРЕД МИЛИОНИМА ТВ ГЛЕДАЛАЦА У РУСИЈИ: Две емисије за Нову годину на Првом каналу државне телевизије у ударном термину

БАШТИНА СРБИЈЕ ПРЕД МИЛИОНИМА ТВ ГЛЕДАЛАЦА У РУСИЈИ: Две емисије за Нову годину на Првом каналу државне телевизије у ударном термину

НОВИНАРИ и сниматељи руске националне телевизије "1", крстаре ових лепих октобарских дана Србијом снимајући материјал за две епизоде популарног докумантарно-серијског програма "Живот наших људи" (ЖИЗН СВОИХ). Емисија ће бити емитована на Првом каналу руске државне телевизије у ударном термину за новогодишње празнике.

22. 10. 2024. у 12:15

НЕВИН У ЗАТВОРУ ПРОВЕО 58 ГОДИНА: Шеф полиције му се поклонио и извинио (ВИДЕО)

НЕВИН У ЗАТВОРУ ПРОВЕО 58 ГОДИНА: Шеф полиције му се поклонио и извинио (ВИДЕО)

ШЕФ У ЈАПАНСКОЈ полицији лично се извинио човеку који је провео 58 година у затвору због злочина који није починио. 88-годишњи Ивао Хакамада чекао је погубљење више од 50 година, пре него што је ослобођен у поновљеном суђењу прошлог месеца.

22. 10. 2024. у 09:29

Коментари (0)

ТО НАС ЈЕ ТОТАЛНО ПОРЕМЕТИЛО: Капитен црвено-белих разочаран после пораза од Монака