АКО ТО НЕ ПРАКТИКУЈЕТЕ, ПРОБАЈТЕ БАР ЈЕДНОМ НЕДЕЉНО! Бела чорба увек прија, а може да замени цео ручак

Novosti online

24. 02. 2024. у 07:00

БОГАТА и хранљива чорба с месом уз кришку доброг хлеба сасвим је довољан ручак.

АКО ТО НЕ ПРАКТИКУЈЕТЕ, ПРОБАЈТЕ БАР ЈЕДНОМ НЕДЕЉНО! Бела чорба увек прија, а може да замени цео ручак

Фото Shutterstock

Састојци:

* пилеће бело месо, 250 г

* грашак, 100 г
* црвена паприка, може и из туршије, 100 г
* црни лук, 1 главица
* жута боранија, 100 г
* кромпир, 2 комада
* кукуруз шећерац, 100 г
* броколи, 200 г
* шаргарепа, 1 комад
* млеко, 200 мл
* кисела павлака, 200 мл
* густин, 50 г
* уље, 3 кашике
* першун, за посипање


Припрема:

- У већу шерпу ставите три кашике уља, ситно исечен лук и кашичицу шећера, па све издинстајте. Када лук омекша, додајте месо исецкано на ситне коцке и још мало динстајте.

Потом додајте све поврће, налијте 1 л воде и кувајте на тихој ватри око сат времена.

Посебно измешајте млеко, густин, суви биљни зачин и бибер, те сипајте у чорбу, мешајте док се не згусне и склоните с ватре, па служите топло уз павлаку и сок од лимуна.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СКАНДАЛ У РИМУ: Новак Ђоковић погођен флашом у главу! (ВИДЕО)