ЗДРАВИЈА ВЕРЗИЈА ЧУВЕНОГ ПРАЗНИЧНОГ ПРИЛОГА! Руска салата без мајонеза и шунке

Novosti online

07. 01. 2024. у 12:12

УМЕСТО мајонеза користе се милерам и јогурт који дају лаган, освежавајућ укус.

ЗДРАВИЈА ВЕРЗИЈА ЧУВЕНОГ ПРАЗНИЧНОГ ПРИЛОГА! Руска салата без мајонеза и шунке

Фото Printskrin Youtube

Потребно:

* шаргарепа, 200 г

* грашак, 200 г
* кисели краставчићи, 200 г
* беланца, 5 ком
* јаја, 5 ком
* кромпир, 100 г
* милерам, 50 г
* јогурт 3,2%, 50 г
* лимун,1ком
* со, по укусу
* бибер, по укусу


Припрема:

- Опрано, неољуштено поврће скувати у благо посољеној води и брзо охладити. Јаја тврдо скувати и охладити. Из јаја одстранити жуманца, а беланца насецкати на коцкице величине грашка.

- Поврће ољуштити и исецкати такође на ситне коцкице, као и киселе краставце. У посуди помешати коцкице поврћа, јаја, киселих краставаца и грашак. Све заједно зачинити сољу, бибером и соком од лимуна.

- Салату повезати милерамом и јогуртом и оставити у фрижидеру да се охлади, а укуси прожму. По жељи можете додати и део жуманаца насецканих на коцкице.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВИ СТЕ ОДГОВОРНИ ЗА СМРТ РАИСИЈА Стејт департмент о паду хеликоптера: Нећемо да се извињавамо

"ВИ СТЕ ОДГОВОРНИ ЗА СМРТ РАИСИЈА" Стејт департмент о паду хеликоптера: Нећемо да се извињавамо

ИРАНСКА влада је одговорна за одлуку да управља хеликоптером старим 45 година у, како је описано, лошим временским условима, а не било који други актер, рекао је портпарол америчког Стејт департмента Метју Милер током брифинга.

20. 05. 2024. у 20:38

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.

20. 05. 2024. у 11:53

Коментари (0)

РУСИЈА У ЧУДУ: Тенисера који зна и како се Ђоковић побеђује у финалу - не пуштају на Олимпијске игре Париз 2024?