КОРАК ПО КОРАК ДО САВРШЕНЕ ЧОРБЕ: Припрема траје само 10 минута (РЕЦЕПТА)
ЧОРБА са поврћем долази са Балкана
Рецепт за чорбу коју сви треба да научимо да правимо нашли смо на сајту Дидy китцхен.
Чорба са поврћем - састојци:
2 комада кромпира
1/2 мање главице лука
2 комада беле зелени
4 цвета броколија
4 цвета карфиола
50 грама кукуруза
2 коцке за супу (кокошија или јунећа)
1 кашика павлаке
50 мл. млека
2 јаја
млевени бибер
со по укусу
1 кашика маслиновог уља
2 литре вреле воде
Чорба са поврћем - припрема:
Поврће очистите и исеците на коцкице (лук, шаргарепу, белу зелен, тиквицу, кромпир).
Ставите у шерпу кашику маслиновог уља и сецкано поврће. Пропржите поврће пар минута, прелите са две литре вреле воде (можете је прокувати у кетлеру) и убаците две коцке за супу. Оставите да се кува 20 - ак минута, затим додајте карфиол, броколи и кукуруз. Оставите да се кува још 15 - 20 минута.
Помешајте јаја, павлаку и млеко.
Када је повће скувано додајте мешавину од јаја, павлаке,млека и додајте секани пешун. Пријатно.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима
ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.
19. 05. 2024. у 12:04
ШОК У УКРАЈИНИ: Зеленски би могао да буде оптужен, све ће бити познато после 20. маја
ПРЕДСЕДНИК Украјине Владимир Зеленски би могао бити оптужен за подривање демократије у Украјини након што му мандат истекне 20. маја.
19. 05. 2024. у 08:47
КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ
КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.
18. 05. 2024. у 11:47
Коментари (0)