КАО У ИНОСТРАНСТВУ: Пилетина на италијански начин
Тестенина, вино, пармезан, пилеће месо... Све у овом јелу мирише на Медитеран, а лагано је за спремање, али и варење!
Фото Shutterstock
Потребно је:
- 250 г пилећег белог меса исецканог на коцке
- 400 г тестенине по жељи
- 200 мл белог вина
- 300 мл павлаке за кување
- 100 г димљене сланине
- 2-3 чена белог лука
- пармезан
- мало броколија, по жељи
- прстохват коријандера
- со, бибер
Обарите тестенину тако да буде средње, а не превише кувана. У дубљем тигању пропржите пилетину и додајте на што ситније коцкице исецкану сланину. Након 20 минута прелијте павлаком и додајте изгњечене ченове белог лука и коријандер. Динстајте на тихој ватри минут-два, па додајте вино, броколи и наставите поступак припреме још неколико минута. Затим зачините по укусу, па тако добијеним сосом прелијте готову, оцеђену тестенину. На врх сваке порције приликом сервирања нарендајте пармезан. Служите топло, идеално би било уз чашу добро охлађеног белог вина.
СУКОБ НАМ ЈЕ ПРЕД ВРАТИМА Руте упозорава: Ми смо следећа мета Русије
РУСИЈА би могла да буде спремна да употреби војну силу против НАТО-а у наредних пет година, сматра генерални секретар НАТО-а Марк Руте.
11. 12. 2025. у 15:46 >> 16:40
ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне
СРЕЋКО Стефановић (22), Саша Станковић (22) и Далибор Петровић (24) оглашени су данас кривим у Вишем суду у Београду за тешко убиство Станимира Брајковића (74) на безобзиран и насилнички начин у затвору Падинска Скела почетком фебруара 2024. године. Овом првостепеном пресудом Стефановић је осуђен на 19 година затвора, а Станковић и Петровић на по 18 година.
11. 12. 2025. у 16:22
ПЕЈАКОВИЋ: Срби су скупо платили ЛАЖ о Југославији, која траје од '45 и плаћаћемо је још
ГЛУМАЦ Никола Пејаковић одушевљава публику широм региона улогом Момчила у серији "Тврђава", која се бави ратним деведесетим и распадом некадашње државе Југославије.
13. 12. 2025. у 15:33
Коментари (0)