САВРШЕНИ РУЧАК: Ребарца глазирана медом, са пекарским кромпиром
РЕБАРЦА глазирана медом са пекарским кромпиром се лепе за прсте и само одвајају од кости, а пекарски кромпир је хрскав и савршено куван изнутра.
Foto: Printskrin Youtube/Silvana's Kitchen
Најбоље је ребарца сервирати топла.
Састојци:
* 1 кг свињских ребара
* 5-6 опраних кромпира
* 1 кашика уља
Зачини за маринаду:
* 1 кашика сенфа у праху
* 1 кашика соли
* 1 кашика млевеног црног бибера и још за зачињавање кромпира
* 1 кашика млевене паприке и још за зачињавање кромпира
* 5 кашика меда и још за глазирање
Рецепт за ребарца глазирана медом са пекарским кромпиром:
Како бисте направили ребарца, прво помешајте све састојке за маринаду (1 кашику праха сенфа, 1 кашику сушеног оригана, 1 кашику млевене паприке, 5 кашика меда, 1 кашику соли, 1 кашику млевеног црног бибера) у чинији. Равномерно утрљајте маринаду по 1 кг свињских ребара. Поклопите и охладите у фрижидеру и оставите да се маринира преко ноц́и или до 36 сати. Оперите и исеците 5-6 малих кромпира на велике комаде.
Додајте 1 кашику уља. Додајте прстохват соли и црног бибера и добро промешајте.
Оставите свињска ребра да достигну собну температуру сат времена пре печења. Ставите ребра и кромпир на плех обложен папиром за печење. Пеците у загрејаној рерни 60-75 минута на 200°Ц током првих 15 минута, а на 180°Ц остатак времена.
Савет плус:
Премазујте обе стране свињских ребара медом сваких 15 минута. Сваки пут када их извадите из рерне, окрените страну свињских ребара и кромпира и наставите са печењем како би се равномерно испекла.
Премазујте обе стране свињских ребара медом сваких 15 минута. Сваки пут када их извадите из рерне, окрените страну свињских ребара и кромпира и наставите са печењем како би се равномерно испекла. Овај поступак се наставља док се свињска ребра не испеку 60-75 минута. Оставите ребра да одстоје око 15 минута пре него што их исечете. Најбоље их је сервирати топле.
Уживајте!
Пријатно!
(Stvar Ukusa)
Препоручујемо
БЕШАМЕЛ СОС: Супер иде уз месо и поврће и даје шмек сваком јелу
16. 05. 2025. у 08:30
СЛАСНИ ГУРМАНСКИ РУЧАК: Зачињене свињске крменадле запечене у рерни
04. 05. 2025. у 09:00
СУКОБ НАМ ЈЕ ПРЕД ВРАТИМА Руте упозорава: Ми смо следећа мета Русије
РУСИЈА би могла да буде спремна да употреби војну силу против НАТО-а у наредних пет година, сматра генерални секретар НАТО-а Марк Руте.
11. 12. 2025. у 15:46 >> 16:40
ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне
СРЕЋКО Стефановић (22), Саша Станковић (22) и Далибор Петровић (24) оглашени су данас кривим у Вишем суду у Београду за тешко убиство Станимира Брајковића (74) на безобзиран и насилнички начин у затвору Падинска Скела почетком фебруара 2024. године. Овом првостепеном пресудом Стефановић је осуђен на 19 година затвора, а Станковић и Петровић на по 18 година.
11. 12. 2025. у 16:22
"СТИГЛИ СРПСКИ ХУЛИГАНИ!" Аустријска полиција плаши грађане по улицама Граца због навијача Звезде
Штурм Грац и Црвена звезда играју утакмицу у Лиги Европе, а пред тај меч аустријска полиција је урадила нешто несвакидашње.
11. 12. 2025. у 16:15
Коментари (0)