РЕЦЕПТ ЗА ЧИКЕН НАГЕТС: Још хрскавији него у ресторанима брзе хране
Пилећи медаљони или како их сви популарно називамо чикен нагетси савршен је начин да обрадујете укућане за ручак. Поред тога што се веома брзо праве, овакав рецепт омиљен је управо због тога што месо остаје сочно изнутра а задржава златну и хрскаву корицу споља.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 г пилећих филета (пилеће груди или батаци без кости)
- 1 јаје
- 100 г брашна
- 100 г презли или крупнијих хлебних мрвица
- 50 г ренданог пармезана
- 1 кашичица соли
- 1/2 кашичице црног бибера
- 1/2 кашичице црвене паприке (слатке)
- 1/2 кашичице белог лука у праху (опционо)
- 1/2 кашичице прашка за пециво (опционо, за додатну хрскавост)
Припрема:
Оперите пилеће филете и осушите их папирним убрусима. Исеците месо на мале комаде (отприлике 3-4 цм) како би се брже пржило и било лакше за јело.
У једну посуду ставите брашно, со и мало црног бибера. У другу посуду ставите јаје и умутите га виљушком. У трећу посуду ставите презле, рендани пармезан, алеву паприку, бели лук у праху и прашак за пециво. Добро промешајте.
Узмите сваки комадић пилећег меса, прво га уваљајте у брашно, затим га умочите у јаје, а потом га увалите у крушне мрвице (добро притисните да се мрвице залепе). Понављајте овај поступак док не искористите сво пилеће месо.
У великом тигању загрејте уље на средње јакој ватри. Када је уље вруће (тестирајте га тако што убаците малу количину крушних мрвица, које би требало брзо да испрже), ставите пилеће нагетсе у таву. Пржите их у серијама, не стављајте их превише, како би се равномерно испржили и постали хрскави. Пржите их око 3-4 минута са сваке стране, док не постану златно-смеђи и хрскави.
Када су нагетси готови, ставите их на папирни убрус како бисте уклонили вишак уља.
Пријатно!
(Оna)
Препоручујемо
ДОМАЋИ МЛИНЦИ СА ПИЛЕТИНОМ: Рецепт за брзински ручак за целу породицу
11. 12. 2024. у 11:12
ЗАПЕЧЕНИ КРОМПИР СА ШУНКОМ И ЛУКОМ: Мирис, укус и једноставна припрема
13. 12. 2024. у 11:00
"ТА КУЋА ЈЕ СТВАРНО УКЛЕТА" Мајци и оцу пререзао гркљан, па себи исекао вене: Нови детаљи породичне трагедије у Чачку
ПРВИ резултати истраге трагедије која је откривена у суботу ујутру у породичној кући у близини „Слободине“ раскрснице у Чачку, говоре да је Владимир Чарапић (47) ножем преклао врат својој мајци Мили (72), а потом и свом оцу Неђу (79). Затим је себи истим сечивом нанео више убода по грудима и стомаку, а на крају је пререзао вене леве руке и тако на смрт искрварио.
07. 12. 2025. у 13:36
НОВО РЕШЕЊЕ ЗА УКРАЈИНУ: Европа прави план у случају да се САД повуку из конфликта
ЕВРОПСКЕ дипломате припремају сценарио подршке Украјини у случају повлачења САД из конфликта, преноси Блумберг, позивајући се на изворе.
07. 12. 2025. у 13:19
Завршио глуму, па радио на мешалици, рат га удаљио од љубави - животни пут Јова Максића
ДЕТИЊСТВО глумца Јова Максића обликовало се у малој сеоској средини подно Динаре, у селу Плавно код Книна, где је породица живела због очевог свештеничког службовања. Рани период живота описује као време потпуне слободе и радости, када је готово читаво село било простор за игру и маштарије. У таквој атмосфери формирала се његова емотивна структура — везаност за заједницу, топлина породичних односа и захвалност за једноставне ствари.
07. 12. 2025. у 11:41
Коментари (0)