РЕЦЕПТ ЗА ЧУВЕНИ КОРДОН БЛУ: Једно од најпознатијих јела можете сами да направите
Верује се да је шницла кордон блу први пут направљена у Швајцарској, а касније су настале разне верзије овог јела. Обично се пуни шунком и сиром, а у оригиналном рецепту се користи телеће месо. Од пилећег је настала касније, и то у Америци, а које год месо да изаберете за кордон блу, нећете погрешити јер је јело преукусно.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 4 танке шницле телећег меса
- 120 г прашке шунке
- тврди сир по избору
- 3 јајета
- 120 г презли
- 100 г брашна
- прстохват соли
Припрема:
Шницле треба да су танке и без масноће. Пређите глатком страном ножа по њима, па поређајте шунку и сир. Преклопите месо на пола. Уваљајте у брашно, па умућена јаја, а онда и у презле. Поређајте на тацну и оставите сат времена у фрижидеру, а онда их испржите.
Препоручујемо
СУКОБ НАМ ЈЕ ПРЕД ВРАТИМА Руте упозорава: Ми смо следећа мета Русије
РУСИЈА би могла да буде спремна да употреби војну силу против НАТО-а у наредних пет година, сматра генерални секретар НАТО-а Марк Руте.
11. 12. 2025. у 15:46 >> 16:40
ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне
СРЕЋКО Стефановић (22), Саша Станковић (22) и Далибор Петровић (24) оглашени су данас кривим у Вишем суду у Београду за тешко убиство Станимира Брајковића (74) на безобзиран и насилнички начин у затвору Падинска Скела почетком фебруара 2024. године. Овом првостепеном пресудом Стефановић је осуђен на 19 година затвора, а Станковић и Петровић на по 18 година.
11. 12. 2025. у 16:22
ПЕЈАКОВИЋ: Срби су скупо платили ЛАЖ о Југославији, која траје од '45 и плаћаћемо је још
ГЛУМАЦ Никола Пејаковић одушевљава публику широм региона улогом Момчила у серији "Тврђава", која се бави ратним деведесетим и распадом некадашње државе Југославије.
13. 12. 2025. у 15:33
Коментари (0)