ЈЕЛО КОЈЕ ЋЕТЕ УВЕК ПРАВИТИ: Пилетина са павлаком и поврћем, запечена у рерни
Нема бржег и једноставнијег рецепта за прави ручак који ће одушевити породицу.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- пилећи филеи - 500 г
- прокељ или броколи или карфиол - 200 г
- лук - 1 ком.
- шаргарепа - 1 ком.
- павлака за кување - 200 мл
- брашно - 1 супена кашика
- уље
- млеко - 300 мл
- домаћи сир - 100 г
- качкаваљ - 200 г
Припрема:
Ставите прокељ или карфиол или броколи у мању шерпу, налијете воде и ставите да се кува 15 минута. Процедити поврће.
Шаргарепу са луком продинстати, склонити са стране и на истом тигању пропржити пилеће филе кратко.
На 5 кашика уља пропржити брашно па залити млеком и водом. Мешати док се мало не згусне, не треба да буде као сос, него ређе.
Додати павлаку за кување, кувати пар минута и додати оба сира. У ватросталну прво ставити пилећи филе, па лук, па сос и на крају поврће.
Ставити да се пече у претходно загрејану рерну 25 минута на 200 степени.
(Still)
ВЕЛИКИ СТРАХ ЗАВЛАДАО У ЕВРОПИ Зеленског упозоравају: "Ништа не потписуј"
ЕВРОПСКИ челници потајно саветују украјинског председника Володимира Зеленског да буде опрезан поводом напора Сједињених Држава да постигну мировни споразум са Русијом.
07. 12. 2025. у 08:38
НОВИ ДЕТАЉИ У ИСТРАЗИ, ЗАВРШЕНО ВЕШТАЧЕЊЕ ВОЗИЛА Откривено како је дошло до несреће у којој су погинули Ана Радовић и Александар
ОТКРИВЕНИ су нови детаљи из истраге трагичне саобраћајне несреће у којој су страдали Ана Радовић (20) и Александар Масалушић (37).
07. 12. 2025. у 07:16
ДРСКО: Јелисавета Орашанин БЕЗ ДОЊЕГ ВЕША шета улицом (ФОТО)
ГЛУМИЦА Јелисавета Орашанин поново је привукла сву пажњу када се појавила у комбинацији која је изазвала праву буру на мрежама.
06. 12. 2025. у 20:35
Коментари (0)