БРЗ, ЈЕДНОСТАВАН И СОЧАН ОБРОК ЗА ОВЕ ВРЕЛЕ ДАНЕ: Печени кромпири пуњени павлаком, сланином и сиром
ИАКО су врућине, неким гастрономским посластицама тешко је одолети, посебо оним које се брзо и лако спремају.
Данас вам доносимо рецепт за печене кромпире пуњене филом. Сигурни смо да ћете после да уживате у сласном укусу овог једноставног оброка.
Састојци:
4 велика кромпира
8 кришки сланине
130 г павлаке
60 мл млека
4 кашике путера
½ кашичице соли
½ кашичице бибера
130 г исецканог качкаваља
8 комада младог лука, исеченог
Рецепт за печене кромпире пуњене павлаком, сланином и сиром:
Загрејте рерну на 180 степени Ц. Пеците кромпир у загрејаној рерни док не омекша, око 1 сат, у зависности од величине кромпира. Оставите га на страну док се довољно не охлади. У међувремену, ставите сланину у дубок тигањ. Пржите на средње јакој ватри док не порумени. Оцедите, измрвите и оставите са стране.
Кромпир исеците на пола по дужини и извуците месо у велику чинију, а на кромпиру оставите корицу. У чинију убаците павлаку, млеко, путер, со, бибер, сир и половину младог лука. Мешајте смесу миксером док се добро не сједини и не постане кремаста. Кашиком сипајте смесу у издубљене половине кромпира, а по врху сваки поспите са преосталим качкаваљем, младим луком и сланином. Вратите кромпир у загрејану рерну и наставите да печете док се сир не отопи, око 15 минута. Уживајте!
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ОВУ РЕЧЕНИЦУ ЈЕ ПУТИН ПОНОВИО ДВА ПУТА: Вучић открио детаље разговора са председником Русије
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић пренео је новинарима да је данас имао веома дуг и пријатељски разговор са председником Русије Владимиром Путином.
20. 10. 2024. у 13:14
БАШТИНА СРБИЈЕ ПРЕД МИЛИОНИМА ТВ ГЛЕДАЛАЦА У РУСИЈИ: Две емисије за Нову годину на Првом каналу државне телевизије у ударном термину
НОВИНАРИ и сниматељи руске националне телевизије "1", крстаре ових лепих октобарских дана Србијом снимајући материјал за две епизоде популарног докумантарно-серијског програма "Живот наших људи" (ЖИЗН СВОИХ). Емисија ће бити емитована на Првом каналу руске државне телевизије у ударном термину за новогодишње празнике.
22. 10. 2024. у 12:15
НЕВИН У ЗАТВОРУ ПРОВЕО 58 ГОДИНА: Шеф полиције му се поклонио и извинио (ВИДЕО)
ШЕФ У ЈАПАНСКОЈ полицији лично се извинио човеку који је провео 58 година у затвору због злочина који није починио. 88-годишњи Ивао Хакамада чекао је погубљење више од 50 година, пре него што је ослобођен у поновљеном суђењу прошлог месеца.
22. 10. 2024. у 09:29
Коментари (0)