ТУРСКИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ, СПОЈ МИРИСА И УКУСА: За данашњи ручак пробајте нешто другачије - Кебаб од белог меса

Новости онлине

14. 03. 2024. у 09:30

КЕБАБ је чувено турско јело које се прави од млевеног меса.

ТУРСКИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ, СПОЈ МИРИСА И УКУСА: За данашњи ручак пробајте нешто другачије - Кебаб од белог меса

Foto: Shutterstock

Доста подсећа на наше ћевапе, а прави се тако што се месо добро зачини, обавезно се дода лој, а онда се обмота око штапића за ражњић.

Састојци:

  • 1 кг белог меса 
  • 1 црни лук
  • 1 црвена паприка
  • 3-4 кашике сецканог першуна
  • 1 кашичица лимунове коре
  • 1-2 кашике брашна 
  • 2 кашичице соли
  • 1,5 кашичица паприке
  • 1/2 кашичице црног бибера
  • 1 кашичица белог лука у праху
  • 1 шоља овчијег лоја
  • За премазивање:
  • 3 кашике маслиновог уља
  • 1 кашика парадајз пасте
  • 2 кашике кечапа
  • 1 кашика лимуновог сока
  • 1 кашичица сирћета
  • 1/2 кашичице соли
  • 1/2 кашичице паприке

Припрема:

Ако нисте могли да пронађете млевено бело месо, онда бело месо уситните у блендеру. Затим месо ставите у неку посуду, а у блендеру уситните црни лук и паприку. Процедите кроз сито и додајте у бело месо. Течност оставите са стране, јер ће вам требати за касније. Затим додајте брашно, со, бибер, поспите слатку паприку и бели лук у праху. Све добро сједините рукама, па додајте лој. Покријте провидном фолијом и оставите у фрижидеру 2 сата. Пола сата пре употребе потопите штапиће за ражњиће у воду. Узмите два штапића, па обмотајте месо около. Тако урадите док не потрошите штапиће и месо. 

Поређајте на решетку рерне, а испод ставите плех обложен алу фолијом. Пеците у загрејаној рерни на 250°C око 10-15 минута. 

Прелив:

У посуду где је течност од паприка сипајте уље, кечап, парадајз пасту, сок од лимуна, сирће, со и слатку паприку. Премажите кебаб и вратите у рерни на још 10-15 минута. 

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРИЈАТЕЉИ КОЈИ ДОЛАЗЕ ИЗДАЛЕКА: Погледајте шта су кинески медији поклонили колегама из Србије (ФОТО/ВИДЕО)

ПРИЈАТЕЉИ КОЈИ ДОЛАЗЕ ИЗДАЛЕКА: Погледајте шта су кинески медији поклонили колегама из Србије (ФОТО/ВИДЕО)

КИНЕСКИ председник Си Ђинпинг у дводневној је посети Београду, а његову посету нашој земљи испратило је и огромно интересовање кинеских медија.

08. 05. 2024. у 16:30

Коментари (0)

КАКО ДАНАС ИЗГЛЕДА ЗОРАН ВАНЕВ: Од Јужне пруге до Швице (ФОТО)