ВИТАМИНСКИ СЛАТКИ КУПУС: Одличан ручак без меса који се лако спрема

Новости онлине

03. 03. 2024. у 07:00

Ручак може бити сасвим укусан и без меса, а уз то и здрав и да се брзо спрема, идеалан за целу породицу

ВИТАМИНСКИ СЛАТКИ КУПУС: Одличан ручак без меса који се лако спрема

Фото Јутјуб/Принтскрин

Састојци:

  • 1 главица купуса,
  • 2-3 шаргарепе,
  • 1 веза младог лука,
  • 5-6 ченова белог лука,
  • 1 целер,
  • 2-3 кромпира,
  • зелена паприка (слатка и љута),
  • 1-2 парадајза (може и кувани),
  • суви зачин,
  • алева паприка,
  • 1 кашика брашна,
  • уље

Припрема:

Купус исећи на крупније коцке и ставити пола у шерпу, а поврће исећи на колутове или коцке, па ставити у средину шерпе на купус и покрити другом половином купуса. Додати паприке, лист целера или першуна. Налити водом до пола и ставити да се кува око 45-50 минута. Додати зачине и парадајз када се купус скува.

У тигањ сипати мало уља, додати брашно и бели лук. Мало пропржити, додати алеву паприку и одмах склонити са рингле и сипати у купус. Пробати, па додати соли ако треба. Насецкати још мало першуновог листа.

Оставити да крчка још минут, два и искључити ринглу.

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЗАПАМТИЋУ ЈА ТЕБЕ! Новак Ђоковић шокирао многе у Риму (ВИДЕО)