УЖИВАЈТЕ КАО У РЕСТОРАНУ: Оброк салата са свињетином, купусом и сусамом, са слатко-љутим сосом

Novosti online

30. 11. 2023. у 14:00

Оброк салата са свињетином, купусом и сусамом веома је богатог укуса, са додатком слатко-љутог соса.

УЖИВАЈТЕ КАО У РЕСТОРАНУ: Оброк салата са свињетином, купусом и сусамом, са слатко-љутим сосом

Фото Shutterstock

Оброк салате практично су решење када желите да направите квалитетнији оброк за било које доба дана, а који можете и да понесете са собом. Највећи број оброк салата прави се са пилетином, али данас имамо потпуно другачији рецепт који ће вас одушевити. Прави се са млевеном свињетином и слатко-љутим сосем. У рецепт иде и купус. Пикантна и сочна оброк салата посипа се сусамом, а сигурни смо да ће се допасти свим генерацијама у кући.

Састојци:

* 1 кашика уља

* 1 чен белог лука
* 450 г млевеног свињског меса
* 1 кашика млевеног свежег ђумбира
* 1 кашика сусамовог уља
* 1/2 главице црног лука
* 1 шоља исецкане шаргарепе
* 1/4 главице купуса
* 1/4 шоље сојиног соса
* 1 кашика чили соса
* со по укусу
* 1 стабљика младог лука
* 3 кашике сусама

Припрема:

У већем тигању загрејте уље, па убаците млевени ђумбир и млевени бели лук, па динстајте око 1 минут, док не замирише. Додајте свињетину, па промешајте и пржите око 8-10 минута, док не порумени. Паралелно одвајајте комадиће меса шпатулом. Померите свињетину у страну, па додајте сусамово уље, исецкану шаргарепу и исецкан купус.

Промешајте и када се састојци за оброк салату сједине, додајте соја сос и чили сос. Динстајте док купус не омекша, око 5-8 минута. Посолите оброк салату са свињетином по укусу. Пребаците оброк салату у чинију, додајте исецкан млади лук и сусам, па служите.

СтварУкуса

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СКАНДАЛ У РИМУ: Новак Ђоковић погођен флашом у главу! (ВИДЕО)