СВЕТОГОРСКА САРМА: Оригиналан рецепт са Свете Горе
Ову сарму монаси са Атоса спремају за Бадње вече, научите и ви да је спремите, а можете и да је заледитеРецепти са Хиландара право су благо, а ми вам данас доносимо онај за посну сарму
Састојци:
- 2 празилука
- 2 главице црног лука
- 1 шаргарепа
- 100гр. пиринча
- 350-400гр. млевених ораха
- 100гр. димљене рибе (лосос)
- 12-15 листова киселог купуса
- Со, уље, суви зачин, црвена млевена паприка, бибер, бео лук у гранулама, першун, чили зачин.
Припрема:
На уљу пропржите празилук, црни лук и шаргарепу. У поврће додајте опран пиринач, а затим додајте млевене орахе. Након тога додаје димљену рибу. Додајте и зачине и промешајте. Умотавајте сарму, слажите у шерпу или грне па ставите у рерну. Кувати у рерни на 200ц./1х. и 10мин.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАЈБОЉИ РУЧАК КАДА СУ ВРУЋИНЕ: Спрема се за 15 минута, а килограми само нестају
04. 09. 2023. у 12:02
РУЧАК ЗА ДАНАС: Монашко вариво из рерне - посно или мрсно, одлучите сами
21. 08. 2023. у 12:00
ТУГА ДО НЕБА: Преминула Катарина Тривић (22) која је ујединила регион
ДА ЖИВОТ често зна бити неправедан, суров и окрутан, не бирајући колики терет ставља на леђа крхких људи, данас је још једном потврђено. Млада Бањалучанка Катарина Тривић (22) изгубила је битку за живот.
24. 05. 2024. у 16:07
ЗЕЛЕНСКИ ПОБЕСНЕО: Напао НАТО савезнике због Русије
УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски напао је савезнике због њихове невољности да уђу у директну конфронтацију са Русијом, пише responsiblestatecraft.org, преноси РИА Новости.
24. 05. 2024. у 15:32
ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице
НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.
22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57
Коментари (0)