СВЕТОГОРСКА САРМА: Оригиналан рецепт са Свете Горе

Novosti online

23. 09. 2023. у 14:37

Ову сарму монаси са Атоса спремају за Бадње вече, научите и ви да је спремите, а можете и да је заледитеРецепти са Хиландара право су благо, а ми вам данас доносимо онај за посну сарму

СВЕТОГОРСКА САРМА: Оригиналан рецепт са Свете Горе

Foto: Jutjub/Printskrin/

Састојци:

  • 2 празилука
  • 2 главице црног лука
  • 1 шаргарепа
  • 100гр. пиринча
  • 350-400гр. млевених ораха
  • 100гр. димљене рибе (лосос)
  • 12-15 листова киселог купуса
  • Со, уље, суви зачин, црвена млевена паприка, бибер, бео лук у гранулама, першун, чили зачин.

Припрема:

На уљу пропржите празилук, црни лук и шаргарепу. У поврће додајте опран пиринач, а затим додајте млевене орахе. Након тога додаје димљену рибу. Додајте и зачине и промешајте. Умотавајте сарму, слажите у шерпу или грне па ставите у рерну. Кувати у рерни на 200ц./1х. и 10мин.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТУГА ДО НЕБА: Преминула Катарина Тривић (22) која је ујединила регион

ТУГА ДО НЕБА: Преминула Катарина Тривић (22) која је ујединила регион

ДА ЖИВОТ често зна бити неправедан, суров и окрутан, не бирајући колики терет ставља на леђа крхких људи, данас је још једном потврђено. Млада Бањалучанка Катарина Тривић (22) изгубила је битку за живот.

24. 05. 2024. у 16:07

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА НОВОСТИ: Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.

22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57

Коментари (0)

И РУСИ СУ ЗАТЕЧЕНИ: Ево какву је сад одлуку донео Рамзан Кадиров