СПЕЦИЈАЛИТЕТ ДАНА: Тестенина са млевеним месом и ручак је спреман за 10 минута (ФОТО)

Novosti online

30. 03. 2023. у 09:00

ПОРОДИЧНИ викенд ручак спреман за 10 минута у ком ће сви уживати

СПЕЦИЈАЛИТЕТ ДАНА: Тестенина са млевеним месом и ручак је спреман за 10 минута (ФОТО)

Фото: Инстаграм/didy_kitchen

Испробајте брз и једноставан рецепт чији ће вас укус одушевити.

Тестенина са месом - састојци:

таљетеле или неке макароне 

млевено месо
црни лук
уље
комадић путера
со
бибер
прстохват алеве паприке
туцана паприка

Тестенина са месом - припрема:

Пола главице црног лука исеците на ситне коцкице, мало посолите и пропржите на уљу. Затим додајте 200 гр млевеног меса, побиберите, ставите прстохват алеве паприке и лепо пропржите.

Док пржите месо, макароне/таљателе скувајте у сланој води. Скуване макароне пребаците у тигањ у ком сте пропржили месо, додајте пар кашика воде у ком су се кувале макароне/таљателе, комадић путера, још мало побиберите и ако је потребно посолите по укусу.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Didy Kitchen (@didy_kitchen)

Таљателе сам направила од једног јајета, мислим да је било око 180 г.

Иако је ручак од само неколико састојака, заиста је баш укусан, а готов је очас посла. Сигурна сам да ћете пробати, а верујем и да ће вам се допасти.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ПОБЕДУ на 68. Песми Евровизије однео је представник Швајцарске Немо са песмом Тхе цоде, док се наша Теyа Дора нашла на 17. позицији са 54 освојена бода.

12. 05. 2024. у 06:55

Коментари (0)

НА САМО ДВА САТА АВИОНОМ ОД БЕОГРАДА: Одлична дестинација за летовање - сви детаљи резервације и аранжмана