РУЧАК КОЈИ ВОЛЕ СВИ: Како се спрема чувена карађорђева шницла?
КАРАЂОРЂЕВА ШНИЦЛА је увек сигуран избор за ручак
Састојци за карађорђеву шницлу:
- 150 г качкаваља
- 150 г сувог меса
- 150 г кајмака
- 150 г качкаваља
- 150 г брашна
- 150 г презли
- зачин за месо
- со
- 3 јаја
- уље
Припрема:
Месо исећи на шницле, па танко излупати. Сваку излупану шницлу намазати кајмаком, ставити неколико листова сувог меса или шункарице затим качкаваља. Потом савити ивице и уроловати.
Уваљати у брашно, па у умућена јаја и у презле, па поново у јаја и презле. Поступак наставите све док се не потроше шницле.
Пржити у дубоком уљу. Служити уз куглу сира... Уживајте!
Препоручујемо
СЛАТКА ПИТА СА СИРОМ И РЕЗАНЦИМА: Старински рецепт који ће све одушевити укусом
01. 02. 2023. у 16:55
ОДУШЕВИТЕ ГОСТЕ ЗДРАВИМ ГРИЦКАЛИЦАМА: Рецепт за шарене слане штапиће
01. 02. 2023. у 14:29
КАКО ДА СУПА БУДЕ БИСТРА И ЖУТА? Два једноставна трика наших бака
03. 02. 2023. у 22:00
"УЧИНИЋЕМО СВЕ ДА СЕ КАО ЗЕМЉА УЗДИГНЕМО ПОСЛЕ ОВОГ УЖАСА" Вучић положио цвеће у школи "Владислав Рибникар" (ФОТО)
ПРЕДСЕДНИК Републике Србије Александар Вучић положио је цвеће у школи "Владислав Рибникар" на годишњицу убиства девет ученика и радника обезбеђења ове школе.
03. 05. 2024. у 07:26
ИСПОВЕСТ РОДИТЕЉА УБИЈЕНЕ АНГЕЛИНЕ АЋИМОВИЋ: Годину дана од масакра у Рибникару (ВИДЕО)
РОДИТЕЉИ убијене девојчице у Рибникару, Ангелине Аћимовић, говорили су за Новости у подкасту "Мислим да је важно".
03. 05. 2024. у 16:05
ПОСЛЕ ОПТУЖБИ ДА КРИЈЕ НАЦИОНАЛНОСТ И ВЕРОИСПОВЕСТ: "Ја сам Српкиња, крстићу сина у Храму!" Маја Беровић о ПРАВОМ имену и пореклу
"ЈА САМ Српкиња и поносим се тиме!"
01. 05. 2024. у 13:14
Коментари (1)