УРАГАН НА ТАЊИРУ: Да ли сте спремали црну паприку?

Novosti online

03. 02. 2023. у 09:00

ЦРНА ПАПРИКА је толико здрава да је права штета термички је обрађивати, па вам зато предлажемо овај рецепт

УРАГАН НА ТАЊИРУ: Да ли сте спремали црну паприку?

Фото: А.М.

Црна паприка се припрема на исти начин као и жута, зелена или црвена. Међутим, сматра се да је изузетно здрава, препуна витамина, па се обично припрема свежа - у салати. Црна паприка је ретка, али стара сорта и због тога је скупља од обичних паприка.

Састојци за црну пуњену паприку

  • 1 црна паприка
  • 1 парадајз
  • мали црни лук
  • парче козјег сира
  • лимун
  • шољица булгура
  • струк першуна
  • маслиново уље

Фото: А.М.

 

Припрема црне паприке

Чаша булгура се скува у води, а када проври већ је готов. Исцедите га и оставите у цедиљки да се охлади.

Све се ситно исецка и помеша са булгуром.

Црна паприка се опере и пажљиво исече по средини. Очисти се од семенки и одложи на страну. Парадајз се опере и ољушти па исече на коцкице. Црни лук се исече веома ситно. Першун се опере и ситно исецка.

Фото: А.М.

Булгур се помеша са парадајзом, црним луком и першуном, зачини лимуном и маслиновим уљем, па напуни паприка.

Уз булгур и паприку одлично се слаже козји сир, који се исече на коцкице.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СИ АПЛАУДИРАО ВУЧИЋУ: Ове моћне речи председника Србије одушевиле најмоћнијег човека света (ВИДЕО)