НЕДЕЉНИ РУЧАК КОЈИ СЕ ЈЕДЕ ПРСТИМА: Рецепт за хрскава пилећа крилца

Новости онлине

01. 02. 2023. у 21:00

КРИЛЦА на жару су многима омиљено јело, јер се једу у сласт - прстима.

НЕДЕЉНИ РУЧАК КОЈИ СЕ ЈЕДЕ ПРСТИМА: Рецепт за хрскава пилећа крилца

Фото: А. М.

Највећа предност овог ручка је што када се крилца и кромпир ставе у рерну, па домаћица има времена да ради нешто друго. Можда су крилца печена на роштиљу укуснија, али печењем у рерни се боље контролише да не изгоре.

Печена крилца - састојци:

8 крилца за две особе

4 кромпира
црвена паприка
со, бибер
уље

Фото: А. М.

 

Печена крилца - припрема:

Крилца се очисте и исеку на пола, односно одвоје батачићи од крилца. Ставе се у дубљу чинију и зачине по жељи: со, бибер, млевени оригано и црвена паприка, због лепше боје. На крају се намажу уљем. Било би добро да крилца остану покривена у фрижидеру током ноћи, али довољно је и два сата.

Пред печење се крилца изваде из фрижидера и наређају у плех који се претходно обложи папиром за печење. Крилцима могу да се додају и исечени кромпири, јер се тако добија прилог, односно комплетан ручак.

Фото: А. М.

 

Плех се убаци у рерну угрејану на најјаче (рецимо 240 степени), а онда се температура спусти на 220 степени. Пеку се сат времена уз проверавање да случајно не загоре, јер свака рерна пече другачије. Уз крилца је довољно направити свежу салату и ручак је готов.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

24 године након историјског окршаја на Еуру 2000. године у Белгији и Холандији, Србија и Словенија се од 15 часова састају у 2. колу групе Ц Европског првенства. Словенија је тада шокирала СР Југославију и повела са 3:0, али су Плави успели да остваре један од најлуђих повратака у историји Европских првенстава изједначивши резултат на 3:3 за само 6 минута.

20. 06. 2024. у 10:00

Коментари (0)

ТАКО ТО ИДЕ: Дан после Словеније стартери Србије нису изашли на терен, а Лука Јовић - јесте! (ВИДЕО)