ПОХОВАНИ ПИЛЕЋИ КРОКЕТИ: Због овог састојка месо неће бити суво и жилаво

Novosti online

30. 01. 2023. у 19:32

Пилетину исеците на коцкице средње величине, посолите и премажите сенфом, па је оставите да одстоји у фрижидеру бар три сата.

ПОХОВАНИ ПИЛЕЋИ КРОКЕТИ: Због овог састојка месо неће бити суво и жилаво

Фото: Профимедиа

Поспите першуном и биљним зачином, па уваљајте сваки комад у брашно, а затим у јаја. Поспите месо сусамом и на крају презлама.

Похујте пилетину у врелом уљу. Ређајте је на убрусе да би крокети упили вишак масноће. По жељи, нарендајте качкаваљ на врело месо, јер тако ће бити сочније и омекнуће, јер ће месо упити додатну масноћу качкаваља.

Потребно је:

  • 1,5 кг пилећег белог меса
  • шоља сусама
  • 6 јаја
  • 200 г сенфа
  • першун nпрезле
  • со
  • биљни зачин
  • брашно за поховање

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МАЂАРИ НЕЋЕ ЛАКО ПУСТИТИ ШВЕДСКУ У НАТО Сијарто: Понизили су наш народ, изјаве њихових политичара нечасне и без поштовања