Помешајте ових ШЕСТ зачина и спремите укусно јело (ФОТО)
ИНДИЈСКА храна је популарна широм света, а лекари кажу да је одлична за стомак. Не прави се тешко, па набавите зачине и почните!
Кари, куркума, кумин, коријандар, ђумбир, бибер и остали зачини се вековима се у Индији користе за припрему јела и добро је познато њихово благотворно дејство на пробаву.
Пилећи кари је једно од најпозантијих индијских јела који се могу пробати нарочито у Великој Британији. Изузетно се једноставно припрема, а намирнице за ово јело нису превише скупе.
Кари пилетина - састојци:
филе белог меса по особи
чен белог лука
црвена паприка
парадајз или пелат
шоља пиринча по соби
шоља јогурта
кашикица зачина: кари, куркума, бели бибер, кумин, алева паприка и цимета
Кари пилетина - припрема:
Зачини се добро помешају у једној посуди, па се залију јогуртом и све добро помеша. Бело месо се исецка на коцкице и убаци у зачине са јогуртом, промеша, поклопи и остави у фрижидеру најмање два сата.
Месо у зачинима треба да одстоји најмање два сата.
Загреје се тигањ са уљем и виљушком убаци пилетина, док се сос од јогурта и зачина чува са стране. Када се бело месо испржи склони се на тањир. У тигањ се убаци исецкан црни лук са исецканом паприком. Док се пржи дода се бели лук. Када се пропржи лук убаци се остатак јогурта са зачинима. Кари мора да "пусти кључ", а онда се дода парадајз или кашика пелата. Када све проври врати се пилетина у тигањ и после пет минута крчкања је све готово.
Пиринач се за то време посебно скува, али не сме да се прекува.
Кари пилетина може да се помеша са пиринчем, али је боље прво сипати пиринач па кари, јер се на тај начин ублажава зачињен укус јела на које многи нису навикли.
Препоручујемо
ХРСКАВЕ ТУРСКЕ ТУЛУМБЕ: Тајна је у триковима током припреме (ВИДЕО)
29. 01. 2023. у 18:56
ПИТА ОД СПАНАЋА ЗА ПРЕДЈЕЛО: Једноставно и укусно јело од готових кора
29. 01. 2023. у 16:20
ЗЕЛЕНСКИ САЗВАО ЧИТАВ ГЕНЕРАЛШТАБ: Издао хитно наређење, тек сада следи хаос на фронту у Украјини
УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски хитно је сазвао састанак са високо позиционираним званичницима Генералштаба и војске због ситуације на фронту, наводи британски експерт Александар Меркурис на свом блогу на Јутјубу.
04. 05. 2024. у 20:06
У НЕДОУМИЦИ СТЕ? "Васкрсе" или "воскресе"? Овако се правилно честита Ускрс или Васкрс?
У СУСРЕТ највећем православном празнику, покушаћемо да разбијемо недоумице око тога како је правилно честитати Ускрс односно Васкрс.
04. 05. 2024. у 21:16
ПОСЛЕ ОПТУЖБИ ДА КРИЈЕ НАЦИОНАЛНОСТ И ВЕРОИСПОВЕСТ: "Ја сам Српкиња, крстићу сина у Храму!" Маја Беровић о ПРАВОМ имену и пореклу
"ЈА САМ Српкиња и поносим се тиме!"
01. 05. 2024. у 13:14
Коментари (0)