СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну
31. 01. 2023. у 10:37
Ставите брашно са мало соли у посуду, додајте телеће месо исечено на коцкице, па све лепо промешајте.

Фото: Профимеда
Потом у шерпи са угрејаним уљем пржите месо док не добије браон боју. У другој посуди такође загрејте уље и 5-10 минута пржите целер, лук, шаргарепу и печурке исечене на кришке, а кромпир исецкан на коцкице.
Затим додајте парадајз пире и све промешајте, сипајте пиво, а након тога и бујон од поврћа растворен у две шоље топле воде. Оставите да проври, па додајте месо и зачините зачинима.
Поклопите шерпу и оставите да се крчка сат. Потом скините поклопац, па отворено оставите да се крчка још пола сата или док месо не омекша. Поспите насецканим першуном и служите.
Потребно је:
- 700 г телећег меса
- 800 г кромпира
- 250 г печурака
- 3 шаргарепе
- главица црног лука
- 4 стабљике целера
- 2 кашике брашна
- шарени бибер
- со
- чубар
- першун
- бујон од поврћа
- коријандер
- шоља пива
- 2 кашике парадајз пиреа
Препоручујемо

ХЛАДНА БАКЛАВА СА ПИСТАЋИМА: Хрскав слаткиш са преливом од чоколаде (ВИДЕО)
30. 01. 2023. у 20:53

КИНЕСКИ РЕЦЕПТ ЗА ХЛЕБ НА ПАРИ: Брзе и укусне погачице (ВИДЕО)
30. 01. 2023. у 20:19

ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ СА СИРОМ: Рецепт који ће вас одушевити (ВИДЕО)
29. 01. 2023. у 18:21 >> 07:28

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!
АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.
03. 06. 2023. у 15:03

ОВО ЈЕ МУШКАРАЦ КОЈИ ЈЕ ПРЕТУКАО БЕБУ И СУПРУГУ: Страшно насиље на Звездари, шестомесечно дете има хематоме на глави
ДВАДЕСЕТШЕСТОГОДИШЊА жена је јутрос око осам часова довела бебу стару шест месеци са видљивим повредама у болницу у Тиршовој.
02. 06. 2023. у 18:59

ПРИЗНАЛА УБИСТВО ШЕФА ПОЛИЦИЈЕ: Богаташица ипак не иде на робију
УБИСТВО које је починила лепа милионерка коначно је добило епилог,
03. 06. 2023. у 10:58
Коментари (6)