ПОСНЕ АМЕРИЧКЕ ПАЛАЧИНКЕ: Нимало не заостају за оригиналом, биће мекане и ваздушасте

Новости онлине

03. 04. 2025. у 16:00

Укусне и хрскаве, права посластица за време поста.

ПОСНЕ АМЕРИЧКЕ ПАЛАЧИНКЕ: Нимало не заостају за оригиналом, биће мекане и ваздушасте

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • Брашно 1,5 чаша
  • Прашак за пециво 1
  • Со пола мале кашичице
  • Ванилин шећер 1
  • Кристал шећер 2 кашике
  • Бадемово млеко(сојино или неко биљно млеко) 1 чаша
  • Вода или минерална вода пола чаше
  • Уље 3 кашике

Припрема:

У већој чинији измешати суве састојке- брашно, прашак за пециво, шећер, со, ванилин шећер. Додати биљно млеко, воду и уље, па све заједно измешати варјачом или жицом. Пазити да не буде пуно грудвица.

Загрејати тигањ премазан уљем на средњој температури. Сипати око трећину чаше, или користити мању кутлачу. Сваку страну пећи око 2 минута. Премазати тигањ уљем пре сваке следеће палачинке. Прелити медом и сецканим воћем или џемом, нутелом или неким другим слатким сирупом по жељи. Пријатно!

(superrecepti)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

СРБИН НОВА СВЕТСКА ФИЛМСКА ЗВЕЗДА: Бобан Марјановић у средњовековном спектаклу - и сви га се плаше (ФОТО)