ПОСНЕ АМЕРИЧКЕ ПАЛАЧИНКЕ: Нимало не заостају за оригиналом, биће мекане и ваздушасте
Укусне и хрскаве, права посластица за време поста.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- Брашно 1,5 чаша
- Прашак за пециво 1
- Со пола мале кашичице
- Ванилин шећер 1
- Кристал шећер 2 кашике
- Бадемово млеко(сојино или неко биљно млеко) 1 чаша
- Вода или минерална вода пола чаше
- Уље 3 кашике
Припрема:
У већој чинији измешати суве састојке- брашно, прашак за пециво, шећер, со, ванилин шећер. Додати биљно млеко, воду и уље, па све заједно измешати варјачом или жицом. Пазити да не буде пуно грудвица.
Загрејати тигањ премазан уљем на средњој температури. Сипати око трећину чаше, или користити мању кутлачу. Сваку страну пећи око 2 минута. Премазати тигањ уљем пре сваке следеће палачинке. Прелити медом и сецканим воћем или џемом, нутелом или неким другим слатким сирупом по жељи. Пријатно!
(superrecepti)
Препоручујемо
ПОСНИ ЧИЗКЕЈК: Кремасти десерт који помера границе доброг укуса
19. 03. 2025. у 13:30
НИКО ИМ НЕЋЕ ОДОЛЕТИ: Направите посне палачинке са једним тајним састојком
29. 11. 2024. у 15:00
ДА ЛИ СТЕ ПРОБАЛИ ГОЗЛЕМЕ: Ово је други назив за преукусне турске палачинке
22. 11. 2024. у 11:49
ЈАПАНСКЕ ПАЛАЧИНКЕ: Боље него обичне, савршене су за доручак или вечеру (ВИДЕО)
26. 01. 2025. у 07:00Новости онлине
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
"САД ЈЕ ТИТО ОДЈЕДНОМ ПОБИО ЈАДНЕ ХРВАТЕ..." Ведрана о бившој држави: "Све сам више Југословенка како време одмиче!"
ВЕДРАНА не бира речи када говори о времену Југославије...
24. 12. 2025. у 09:52
Коментари (0)