ПОХОВАНИ ЦЕЛЕР: Све популарнији рецепт, који је заслужио да буде део ваше трпезе

Јована Васић

01. 03. 2025. у 11:00

На породичним трпезама све је чешћи поховани целер, обично као прилог уз неко друго поврће или пак месо. С обзиром на то да је веома здрав, није наодмат да се нађе и на вашем јеловнику. Похује се корен целера, а стабљику са листовима такође можете да сачувате јер је веома богата влакнима.

ПОХОВАНИ ЦЕЛЕР: Све популарнији рецепт, који је заслужио да буде део ваше трпезе

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 већи корен целера или два мања
  • 2 јајета
  • презле
  • брашно
  • оригано
  • со

Припрема:

Корен целера ољуштите и исеците да на колутове дебљине око пола центиметра.

У посољену прокључалу воду ставите целер и кувајте око два-три минута.

Оцедите целер, па да умачите у умућена јаја зачињена сољу и ориганом, па у брашно, те у презле.

Пржите на загрејаном уљу док не добије златасту боју, те вадите на папирни убрус да се оцеди вишак масноће.

Послужите уз грчку јогурт или омиљене сосеве, а може бити и као прилог месу и другом поврћу.

(ona)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Завршио глуму, па радио на мешалици, рат га удаљио од љубави - животни пут Јова Максића

Завршио глуму, па радио на мешалици, рат га удаљио од љубави - животни пут Јова Максића

ДЕТИЊСТВО глумца Јова Максића обликовало се у малој сеоској средини подно Динаре, у селу Плавно код Книна, где је породица живела због очевог свештеничког службовања. Рани период живота описује као време потпуне слободе и радости, када је готово читаво село било простор за игру и маштарије. У таквој атмосфери формирала се његова емотивна структура — везаност за заједницу, топлина породичних односа и захвалност за једноставне ствари.

07. 12. 2025. у 11:41

Коментари (0)

Ћерка Луке Модрића више личи на Луку Модрића - од Луке Модрића (ФОТО)