НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА КИСЕЛУ ПЕГЛАНУ ПАПРИКУ: Зимница без конзерванса је феноменалног укуса и траје дуго
Црвене паприке су у Србији синоним за јесен, када у њима уживамо на разне начине, а већ дуго постоји традиција припреме пеглане паприке за зимницу.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 5 килограма црвених паприка
- 2 главице белог лука
- 500 мл уља
- 200 г соли
- 100 г шећера
- 1 кашичица бибера у зрну
- 1 веза першуна
Припрема:
Оперите паприке и уклоните им семенке, па их исеците на дебље траке.
Поређајте траке паприка по дну посуде, па поспите мало соли и шећера и прелијте с мало уља и сирћета. Ставите нови ред паприка и понављајте све док не потрошите сав материјал.
Оставите да одстоји преко ноћи, па кад омекша ређајте у добро стерилисане тегле, а између редовна паприка додајте ситно сецкан бели лук, бибер и першун.
Кад завршите с ређањем, прелијте течношћу од уља и сирћета у ком су паприке одстојале преко ноћи, па притисните пластичном решетком.
Ставите на хладно и тамно место и уживајте целе зиме у божанственом укусу.
(glossy)
Препоручујемо
СУКОБ НАМ ЈЕ ПРЕД ВРАТИМА Руте упозорава: Ми смо следећа мета Русије
РУСИЈА би могла да буде спремна да употреби војну силу против НАТО-а у наредних пет година, сматра генерални секретар НАТО-а Марк Руте.
11. 12. 2025. у 15:46 >> 16:40
ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне
СРЕЋКО Стефановић (22), Саша Станковић (22) и Далибор Петровић (24) оглашени су данас кривим у Вишем суду у Београду за тешко убиство Станимира Брајковића (74) на безобзиран и насилнички начин у затвору Падинска Скела почетком фебруара 2024. године. Овом првостепеном пресудом Стефановић је осуђен на 19 година затвора, а Станковић и Петровић на по 18 година.
11. 12. 2025. у 16:22
ПЕЈАКОВИЋ: Срби су скупо платили ЛАЖ о Југославији, која траје од '45 и плаћаћемо је још
ГЛУМАЦ Никола Пејаковић одушевљава публику широм региона улогом Момчила у серији "Тврђава", која се бави ратним деведесетим и распадом некадашње државе Југославије.
13. 12. 2025. у 15:33
Коментари (0)