СЛАТКО ОД ГРОЖЂА: Најлепши укус који се памти
Направите домаће слатко од грожђа по старинском бакином рецепту.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 кг црног или белог грожђа (без семенки)
- 100 г шећера
- 1 лимун (сок)
- 1 ванилин шећер (по жељи)
Припрема:
Оперите грожђе и одвојте бобице од петељки. Ставите бобице грожђа у шерпу, поспите шећером и додајте сок од лимуна. Оставите да одстоји око 1-2 сата, како би грожђе пустило сок. Ставите шерпу на средњу ватру и кувајте, повремено мешајући, док се шећер не отопи и слатко не почне да се згушњава. То може трајати око 30-40 минута. Да бисте проверили густину слатка, ставите кашичицу сирупа на тањир и оставите да се охлади. Ако је сируп густ и не разлива се, слатко је спремно. (trpeza)
Препоручујемо
СЛАТКО ОД КАЈСИЈА: Укус летње посластице који враћа у детињство
27. 07. 2024. у 09:00
ТАРТ СА СМОКВАМА: Једноставан десерт који ће вас одушевити укусом
04. 09. 2024. у 15:50
ВЕЛИКО УПОЗОРЕЊЕ ВУЧИЋА: За годину и по дана суочићемо се са великим ратом, нико више не жели да слуша другу страну
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас, на форуму "ГЛОБСЕЦ БЕЛТАЛКС: Београдски економски разговори", да више нема рационалности у међународној политици и да се ускоро спрема велики сукоб.
09. 12. 2025. у 20:57
НОВО РЕШЕЊЕ ЗА УКРАЈИНУ: Европа прави план у случају да се САД повуку из конфликта
ЕВРОПСКЕ дипломате припремају сценарио подршке Украјини у случају повлачења САД из конфликта, преноси Блумберг, позивајући се на изворе.
07. 12. 2025. у 13:19
Завршио глуму, па радио на мешалици, рат га удаљио од љубави - животни пут Јова Максића
ДЕТИЊСТВО глумца Јова Максића обликовало се у малој сеоској средини подно Динаре, у селу Плавно код Книна, где је породица живела због очевог свештеничког службовања. Рани период живота описује као време потпуне слободе и радости, када је готово читаво село било простор за игру и маштарије. У таквој атмосфери формирала се његова емотивна структура — везаност за заједницу, топлина породичних односа и захвалност за једноставне ствари.
07. 12. 2025. у 11:41
Коментари (0)