ФЕНОМЕНАЛНИ ДЕСЕРТ БОГАТОГ УКУСА КОЈИ ЋЕ ВАС ОДУШЕВИТИ, А ВАНИЛА ДАЈЕ ПОСЕБАН ШМЕК: Аустријска штрудла са јабукама

Novosti online

21. 03. 2024. у 15:00

СПЕЦИФИЧНА је по томе што се јабуке секу на коцкице, док сок од ваниле даје драж целом десерту.

ФЕНОМЕНАЛНИ ДЕСЕРТ БОГАТОГ УКУСА КОЈИ ЋЕ ВАС ОДУШЕВИТИ, А ВАНИЛА ДАЈЕ ПОСЕБАН ШМЕК: Аустријска штрудла са јабукама

Фото Shutterstock

Састојци:

 За тесто: 

* 300 г брашна

* 1 јаје + жуманце
* 2 кашике уља
* 125 мл млаке воде
* со

 За фил: 

* 2 кг јабука

* 1 лимун
* 50 г путера за презле
* 150 г презли
* 150 г путера
* 150 г шећера
* 200 г сувог грожђа
* 200 г сецканих ораха
* две кашичице цимета
* шећер у праху за посипање

Припрема:

Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди помешајте брашно, жуманце, уље, јаје, воду и со, па сједините виљушком и замесите тесто.

Неколико минута лупајте тесто о сто, па га поделите на два дела. Сваки део премажите уљем па покријте крпом и оставите око сат и по времена.

За то време пропржите презле на путеру. Оперите, очистите јабуке од семенки па их са кором сеците на коцкице. Прелијте их соком и ренданом лимуновом корицом. Додајте суво грожђе, орахе, шећер, цимет. Сједините све у фил.

На радној површини развуците тесто оклагијом у танку кору, па ручно развлачите крајеве, да кора буде што тања. Премажите кору отопљеним путером, па поспите презлама. Нанесите фил од јабука на трећину коре. Уролајте танку и широку штрудлу.

У плех обложен папиром за печење пребаците штрудле па их премажите отопљеним путером и умућеним жуманцем. Пеците штрудле са јабукама пола сата, у рерни загрејаној на 180 степени.

Печену штрудлу поспите шећером у праху, сеците и служите.

Пријатно!

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Две звезде – једно спектакуларно вече!  Да загреје и преокрене будућност

Две звезде – једно спектакуларно вече! Да загреје и преокрене будућност

Рефлектори српске престонице синоћ су били уперени у две звезде - легендарног Здравка Чолића и заиста јединствену, потпуно нову звезду међу уређајима за загревање дувана - Плоом! У препуној хали 5 Београдског сајма, пред више од 1.500 људи и уз добро познате хитове као што су "Ти си ми у крви", "Чија је оно звезда“ и "Тебе чувам за крај", ЈТИ, прва и једна од највећих јапанских инвестиција и цигаретна копанија број један у Србији, лансирала је Ploom X Advanced - најсавременији уређај за загревање дувана са иновативном и јединственом HeatFlow технологијом усавршеном у Јапану.

10. 05. 2024. у 16:45

Коментари (0)

ОВО НИЈЕ ЛЕТОВАЛИШТЕ НЕГО РАЈ НА ЗЕМЉИ! Одлично је за породицу, а за децу је смештај гратис