МЕСО ЋЕ БИТИ СОЧНО, МЕКАНО И ПРЕУКУСНО: Најбоља маринада на свету

Novosti online

11. 03. 2024. у 17:00

ДА бисте месо припремили што лакше и да би ваша јела била што укуснија, важно је припремити добру маринаду и у њему држати месо 48-72 сата.

МЕСО ЋЕ БИТИ СОЧНО, МЕКАНО И ПРЕУКУСНО: Најбоља маринада на свету

Фото Shutterstock

Док је у маринади, месо ослобађа своје унутрашње сокове који притом у највећој мери садрже мирисе карактеристичне за месо, а истовремено месо поприма мирисе саме маринаде.

Ево како ћете припремити добру маринаду за јунетину, пилетину или дивљач.

Састојци:

* 1/4 л белог вина,
* 1/4 л винског сирћета,
* 2 кашике шећера,
* 10 зрна бибера,
* 50 гр исецканог целера,
* 100 гр исецканог першуна,
* 100 гр исецкане шаргарепе,
* већа главица црвеног лука исецканог на режњеве,
* 2 режња белог лука ситно исецкана,
* 1 л воде

Фото Shutterstock

Припрема:

Помешати воду, вино и сирће. Додати исецкано поврће и зачине. Кратко прокувати и оставити да се охлади. Ова количина је довољна за 3 кг меса, па уколико припремате мање, сразмерно смањите количину састојака.

(Super Žena/B 92)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Завршио глуму, па радио на мешалици, рат га удаљио од љубави - животни пут Јова Максића

Завршио глуму, па радио на мешалици, рат га удаљио од љубави - животни пут Јова Максића

ДЕТИЊСТВО глумца Јова Максића обликовало се у малој сеоској средини подно Динаре, у селу Плавно код Книна, где је породица живела због очевог свештеничког службовања. Рани период живота описује као време потпуне слободе и радости, када је готово читаво село било простор за игру и маштарије. У таквој атмосфери формирала се његова емотивна структура — везаност за заједницу, топлина породичних односа и захвалност за једноставне ствари.

07. 12. 2025. у 11:41

Коментари (0)

ХРВАТСКА У ШОКУ: Ево шта су гробари из Београда урадили Бед блу бојсима, навијачима ФК Динамо Загреб! (ФОТО)