СЛАНЕ КУГЛИЦЕ СА БЕЛИМ МЕСОМ, КРОМПИРОМ И ПОВРЋЕМ: Шарено славско предјело - идеално за Светог Јована

Novosti online

18. 01. 2024. у 17:26

Приближава се Свети Јован, а ми вам предлажемо фантастично славско предјело којем гости неће моћи да одоле.

СЛАНЕ КУГЛИЦЕ СА БЕЛИМ МЕСОМ, КРОМПИРОМ И ПОВРЋЕМ: Шарено славско предјело - идеално за Светог Јована

Фото:; Принтскрин Јутјуб/Готовим с Оксаной Пашко

На свакој свечаној трпези су предјело и десерти оно што привлачи највише пажње. Данас постоји безброј рецепата који се брзински спремају, укусни су, а и изгледају савршено. Ако желите да ваш славски сто изгледа савршено, али и да гости буду задовољни укусом, предлажемо вам да направите слане куглице од белог меса и кромпира са поврћем. Овако припремљено предјело ће свакога одушевити, а ви ћете направити без муке.

 

Састојци:

300 г белог меса 

4 јајета 
150 г тврдог сира 
2 кромпира
1 цвекла
2 куване шаргарепе 
1 кисели краставац 
5 кашика мајонеза 
1 веза мирођије 

 

Припрема сланих куглица са белим месом и поврћем

У једној шерпи скувајте бело месо, а у другој јаја. Такође, цвеклу, кромпир и шаргарепу скувајте одвојено, па када се поврће охлади, ољуштитие. Шаргарепу и цвеклу изрендајте и ставите у одвојене посуде. Сецкану мирођију ставите у трећу посуду.

У посуди помешајте рендана кувана јаја, рендани пире кромпир, реднани тврди сир, ситно сецкани кисели краставац, ситно сецкано бело месо, мајонез и посолите. Све добро сјдеидните и обликујте лоптице.

Поделите лоптице на 3 једнака дела и уваљајте засебно у мирођију, цвеклу и шаргарепу. Послужите хладно предјело за славу. 

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Две звезде – једно спектакуларно вече!  Да загреје и преокрене будућност

Две звезде – једно спектакуларно вече! Да загреје и преокрене будућност

Рефлектори српске престонице синоћ су били уперени у две звезде - легендарног Здравка Чолића и заиста јединствену, потпуно нову звезду међу уређајима за загревање дувана - Плоом! У препуној хали 5 Београдског сајма, пред више од 1.500 људи и уз добро познате хитове као што су "Ти си ми у крви", "Чија је оно звезда“ и "Тебе чувам за крај", ЈТИ, прва и једна од највећих јапанских инвестиција и цигаретна копанија број један у Србији, лансирала је Ploom X Advanced - најсавременији уређај за загревање дувана са иновативном и јединственом HeatFlow технологијом усавршеном у Јапану.

10. 05. 2024. у 16:45

Коментари (0)

Две звезде – једно спектакуларно вече!  Да загреје и преокрене будућност