УЗ ЈОГУРТ - ИДЕАЛАН ДОРУЧАК: Једноставан бурек са спанаћем и сиром
БУРЕК са спанаћем и сиром направићете за сат времена, а идеалан је уз јогурт за доручак.
Foto: Shutterstock
Састојци:
За кору:
450 г лиснатог теста, одмрзнутог
маслиново уље, за подмазивање
1 јаје, умућено
2 кашике белог сусама
1 кашика црног сусама
За фил:
225 г листова спанаћа, грубо исецканих
2 кашике уља
морска со
свеже млевени црни бибер
1 средње јаје, умућено
180 г качкаваља, ренданог
180 г фета сира, оцеђеног и измрвљеног
За мешавину јаја и млека:
1 јаје, умућено Foto: Shutterstock
120 мл пуномасног млека
1 кашика маслиновог уља
80 мл газиране воде
морска со
свеже млевени црни бибер
Рецепт за бурек са спанаћем и сиром:
Загрејте рерну на 200°Ц. Подмажите дно и странице посуде за печење димензија 20 x 30 цм танким слојем маслиновог уља. Омекшајте спанаћ за фил. У велику посуду додајте спанаћ и маслиново уље. Зачините сољу и бибером по укусу. Чистим рукама добро сједините. Затим направите фил. Додајте умућено јаје и сир и све добро промешајте. Направите смесу од јаја и млека. У малој посуди за мешање помешајте умућено јаје, млеко, маслиново уље и газирану воду. Зачините сољу и бибером по укусу.
Исеците тесто да одговара вашој посуди за печење. Разложите лиснато тесто и ставите га на чисту суву површину. Навлажите чисту крпу и поклопите тесто да се не осуши. Исеците тесто тако да стане у вашу посуду за печење. Поделите коре на две гомиле. Ставите две велике коре у подмазан плех и премажите их танким слојем смесе од јаја и млека (око 2 кашике).
Слажите мање коре од остатака теста, спајајући их да бисте направили једну велику кору. Премажите смесом од јаја и млека свака два слоја док не потрошите половину кора. Поново премажите смесом од јаја и млека и равномерно распоредите преко фила. Наставите са слагањем слојева и премазивањем смесом од јаја и млека сваке две коре. Ставите последњу кору, прелијте преосталом смесом од јаја и млека и премажите, увлачећи ивице.
Пустите да кора упије течност. Исеците на 12 правоугаоника и сачекајте минут или два да смеса од јаја и млека продре кроз све кришке. Премажите преосталим умућеним јајетом и поспите сусамом. Оставите да бурек упије течност најмање 10 минута. Пеците 35 минута, или док врх не порумени. Оставите да се хлади 5-7 минута, па сервирајте топло.
(Ствар укуса)
ЗЕЛЕНСКИ СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ ФРОНТА ПОСЛАО ПОРУКУ ОЧАЈА: Руса је све више и више! Ситуација тешка и компликована
ПРЕДСЕДНИК Украјине Володимир Зеленски је изјавио да је ситуација на фронту тешка и компликована и да се повећава број руских снага.
20. 12. 2025. у 07:09
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
Објављени ИНТИМНИ кадрови Меланије Трамп из КУПАТИЛА - и то ЗЛАТНОГ! Доналд је питао да ли је видела, она му одговорила (ВИДЕО)
МЕЛАНИЈА је беспрекорно стилизована – шешири, штикле, фризура – све је у складу са њеним хладним и контролисаним имиџом
19. 12. 2025. у 19:01
Коментари (0)