ЕПИРОТ ПИТА СА МЕСОМ: Овако је праве Грци, а супер је за доручак
Нешто тако сочно нисте одавно јели.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 кг јунећег меса
- 2 шоље пиринча
- 250 г јогурта
- 1 средња главица црног лука
за тесто:
- 4 шоље брашна
- 1 кашичица прашка за пециво
- 2 шоље путера (око 300 г)
- 1 кашичица соли
- мало целера
Припрема:
Ставити јунетину у лонац са сољу и целером и кувати док не омекша. Посебно обарити пиринач у сланој води. Процедити га. Док се месо кува припремити тесто. Помешати брашно, прашак за пециво, со и путер и додати воде колико је потребно да се добије глатко тесто. Поделити га на два дела, тако да један буде већи и оставити га да одстоји.
Кувано месо исећи на коцкице. Исецкати лук и издинстати са месом на путеру. Додати пиринач. Након тога, склонити са ватре, додати јогурт и лагано промешати.
Већи део теста развући и ставити у намашћен плех, тако да крајеви прелазе преко ивица плеха. Затим сипати фил од меса и пиринча и преклопити мањом кором. Намастити и преко ње преклопити вишак доње коре. Питу пећи у загрејаној рерни, на умереној температури око 1 сат.
Препоручујемо
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
"НИЈЕ БИЛО ЛАКО ИЗДРЖАТИ": Рађен проговорио о разлозима за развод од Ане и најтежем периоду
ВАТЕРПОЛИСТА Никола Рађен био је у браку са певачицом Аном Кокић са којом има две ћерке, од које се развео након једанаест година љубави, а сада проговорио о тешком периоду.
05. 12. 2025. у 07:50
Коментари (0)