СВИ ЋЕ ИХ РАДО ЈЕСТИ: Ролнице од лиснатог теста и млевеног меса, идеалне за доручак, вечеру, па чак и ужину
РОЛНИЦЕ од лиснатог теста и млевеног меса су изврсне за вечеру или ужину, а гурмани ће их радо јести.
Фото Shutterstock
Састојци:
230 г тиквица, очишћених
230 г млевеног меса
220 г презли
30 г ситно сецканог першуна
2 кашике уља
1 кашика ситно нарендане лимунове коре
2 кашичице млевеног семена коморача
2 кашичице соли
2 кашичице бибера
2 кашичице белог лука у праху
2 кашичице млевене паприке
1 велико јаје
1 паковање замрзнутог лиснатог теста, одмрзните га.
Рецепт за брзинске ролнице од лиснатог теста и млевеног меса:
За ролнице од лиснатог теста прво нарендајте очишћене тиквице и бели лук на ситне рупице, у велику чинију. Додајте млевено свињско месо, презле, ситно сецкани першун, две кашике уља, ситно нарендану лимунову кору, кашичице семена коморача,со, бибер, бели лук у праху и млевену паприку. Умутити једно велико јаје у малој посуди, па одвојте две кашике јајета на страну. Додајте преостало јаје у мешавину меса и снажно мешајте док се све не сједини.
Фото Shutterstock
Одвијте листове одмрзнутог лиснатог теста. Ако користите паковање са само 1 листом теста, пресеците га по дужини и разваљајте сваку половину на лагано побрашњеној површини. На један лист кашиком ставите половину мешавине меса на око 2 цм од ивица теста. Умотајте тесто у облик кобасице, по дужини пецива. Пређите палцем дуж шава да бисте залепили ивице и један крај теста затворите. Ставите ролну шавом надоле, на плех обложен папиром за печење. Поновите поступак са преосталим листом теста и мешавином меса. Охладите, непокривено, најмање 30 минута до 2 сата у фрижидеру.
Ставите решетку у доњу трећину рерне и загрејати на 190°. Премажите ролне кобасице јајетом које сте одвојили. Ножем направите резове на врху теста. Сваку ролну исеците на 6 делова да добијете укупно 12. Равномерно поређајте на плех и пеците док се ролнице не надувају и не порумене, 30–40 минута. Смањите температуру рерне на 176° и наставите да печете док не порумени, 15-20 минута дуже. Сервирајте и уживајте.
(Ствар укуса)
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
ЂАК НАСМЕЈАО СРБИЈУ: Ево како је на контролном одговорио на питање о називу наше ХИМНЕ: "Детету бих дао ДЕСЕТКУ"
ГРЕШКЕ из школских свезака понекад умеју да измаме најшире осмехе, што потврђује и ситуација у којој се нашао један малишана из Србије. Све је почело када је његова мама на интернету поделила његове одговоре са контролног задатка из предмета Свет око нас. Један од њих одушевио је кориснике друштвених мрежа.
05. 12. 2025. у 11:27
Коментари (0)