ПИТА СА ПАПРИКАМА: Држаће вас дуго ситим, а осваја од првог залогаја
Пита са паприкама постаће омиљено јело целе породице.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 г кора за питу
- 4 црвене паприке
- 300 г сира
- 3 јаја
- 200 мл јогурта
- 100 мл уља
- со, бибер
Припрема:
Испеците паприке у рерни док не омекшају, па их ољуштите и очистите од семена. Исецкајте паприке на ситне комадиће. У чинији измешајте сир, јаја, јогурт, уље, со и бибер, па додајте паприке. Науљите плех и ставите једну кору, премажите смесом, па поновите поступак док не потрошите све коре и смесу. Последњу кору премажите уљем. Пеците питу у рерни загрејаној на 200 степени око 30-35 минута док не порумени. Оставите да се охлади пре него што је исечете и послужите.
Препоручујемо
ПИТА СА КУПУСОМ И ПИРИНЧЕМ: Традиционални рецепт за питу коју ћете обожавати
19. 07. 2024. у 08:00
ПИТА СА ЈОГУРТОМ: Сочна и сласна, поправља дан у трену, овакву до сада нисте јели
12. 07. 2024. у 14:51
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
ЂАК НАСМЕЈАО СРБИЈУ: Ево како је на контролном одговорио на питање о називу наше ХИМНЕ: "Детету бих дао ДЕСЕТКУ"
ГРЕШКЕ из школских свезака понекад умеју да измаме најшире осмехе, што потврђује и ситуација у којој се нашао један малишана из Србије. Све је почело када је његова мама на интернету поделила његове одговоре са контролног задатка из предмета Свет око нас. Један од њих одушевио је кориснике друштвених мрежа.
05. 12. 2025. у 11:27
Коментари (0)