ПИТА СА ШЉИВАМА И ЧОКОЛАДОМ: Врло једноставна посластица, а тако укусна

Новости онлине

12. 03. 2024. у 20:30

Слатког, чоколадног укуса и хрскавих кора. Направите питу са шљивама и чоколадом и бићете одушевљени.

ПИТА СА ШЉИВАМА И ЧОКОЛАДОМ: Врло једноставна посластица, а тако укусна

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г кора за питу
  • 1 кг очишћених шљива
  • 250 г шећера
  • 60 мл уља
  • 200 мл воде
  • 150 г чоколаде
  • 50 г презли

Припрема:

Очишћене шљиве прелијте водом и додајте 100 грама шећера, па крчкајте 15 минута док се све лепо не згусне. На дно плеха ставите пек-папир. Ставите једну кору и кројеве кора са стране плеха. Унутра ређајте по две коре, мало их згужвајте, па прелијте са неколико кашика фила од шљива и преко нарендајте трећину чоколаде, поспите презлама, прелијте уљем. Понављајте поступак док не потрошите сав материјал. Питу пеците на 180 степени око 40 минута.

БОНУС ВИДЕО

(Трпеза) 

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

УГРОЗИЛИ НОВАКУ ЖИВОТ?! Скандал у Риму, ово је Ђоковић доживео после ударца флашом у главу!