ЛАКИ РЕЦЕПТ: Кифлице са сиром и шунком које сви обожавају (ФОТО)

Novosti online

24. 03. 2023. у 14:56

ДИВНЕ, мекане и хрскаве

ЛАКИ РЕЦЕПТ: Кифлице са сиром и шунком које сви обожавају (ФОТО)

Фото: Принтскрин / Инстаграм / дидy_китцхен

Викендом сви волимо да уживамо и будемо растерећени, а недеља је прави дан за одмор. Како бисмо крај викенда завршили у добром расположењу, уживање у храни је неизоставна ставка. Зато брзо припремите овај фантастичан оброк за целу породицу и препустите се чулима уз наш данашњи предлог - кифлице са сиром и шунком. 

На Инстаграм профилу Didy Kitchen можете наћи сјајне рецепте. А сада брзо направите ове укусне кифлице и уживајте у остатку викенда.

Кифлице са шунком и сиром - састојци:

20 г квасца

200 мл млека
5 кашика уља
једно јаје
по једна кашичица соли и шећера
380 г брашна (меко, тип 400)
70 г киселе павлаке
50 г маргарина

За фил:

80 г сира

50 г шунке.

Кифлице са шунком и сиром - припрема:

У ванглицу ставите квасац, шећер, топло млеко, уље (једно јаје измутите у шољи и две кашике оставите у истој) остатак сипајте у ванглицу и промешајте да се квасац истопи.

Нека тесто одлежи пола сата, а онда...

Кад квасац надође додајте мало по мало брашна и со, умесите тесто да добијете лепу лоптицу.

Оставите тесто да надолази око 30 минута, затим га премесите и поделите на две лоптице и њих оставите да надолазе 15 минута.

Оклагијом од обе лоптице направите два тања круга. Први премажите павлаком, преко њега ставите други круг и на њега нарендајте маргарин, затим исеците на четвртине, а сваку четвртину на три троугла. Ставите фил и уролајте кифлицу.

Укључите рерну да се угреје на 260°. Док се рерна греје, таман ће и кифлице мало да надођу.

Пре него што их убаците у рерну премажите их са јајетом (које смо одвојили од теста) а у њега додајте и кашику млека и кашику маслиновог уља. Поспите их сусамом.

Пеците их око 20-ак минута или док не добију овако лепу боју. Пријатно!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Didy Kitchen (@didy_kitchen)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

АНТИСРПСКО ОРГИЈАЊЕ НА ЕУРО 2024: Меч Хрватска - Албанија одигран у сенци невиђених скандала! (ФОТО/ВИДЕО)