РОЛАТ СА ЏЕМОМ: Најлепши и најједноставнији колач по рецепту наших бака
БРЗИНСКА посластица која се увек може јести, а идеална је након породичног ручка.
Састојци:
- 8 јаја
- 8 кашика шећера
- 8 кашика брашна
- 1 прашак за пециво
- џем по жељи
Припрема:
Прво одвојте беланца од жуманаца, па затим беланца умутите у чврст снег додајући мало-помало шећер. Кад се лепо умути смањити миксер на најмању брзину и додавати једно по једно жуманце и једну по једну кашику брашна.
Након што се направи лепа кремаста смеса сипати је у плех који сте претходно подмазали и ставили преко њега пек-папир.
Ставити да се пече око 20 минута на 220 степени. Потом извадите и ставите преко коре влажну крпу. После око 3-4 минута намажите фил по жељи и лагано уролајте. Исеците танко крајеве, а онда сеците на комаде дебљине око 1-2 цм и служите.
(Glossy)
Препоручујемо
ПУЊЕНО СЛАТКО ШАРЕНО ПЕЦИВО: Укусна посластица коју обожавају и деца и одрасли
06. 03. 2024. у 16:19
"УЧИНИЋЕМО СВЕ ДА СЕ КАО ЗЕМЉА УЗДИГНЕМО ПОСЛЕ ОВОГ УЖАСА" Вучић положио цвеће у школи "Владислав Рибникар" (ФОТО)
ПРЕДСЕДНИК Републике Србије Александар Вучић положио је цвеће у школи "Владислав Рибникар" на годишњицу убиства девет ученика и радника обезбеђења ове школе.
03. 05. 2024. у 07:26
ИСПОВЕСТ РОДИТЕЉА УБИЈЕНЕ АНГЕЛИНЕ АЋИМОВИЋ: Годину дана од масакра у Рибникару (ВИДЕО)
РОДИТЕЉИ убијене девојчице у Рибникару, Ангелине Аћимовић, говорили су за Новости у подкасту "Мислим да је важно".
03. 05. 2024. у 16:05
ПОСЛЕ ОПТУЖБИ ДА КРИЈЕ НАЦИОНАЛНОСТ И ВЕРОИСПОВЕСТ: "Ја сам Српкиња, крстићу сина у Храму!" Маја Беровић о ПРАВОМ имену и пореклу
"ЈА САМ Српкиња и поносим се тиме!"
01. 05. 2024. у 13:14
Коментари (0)