ПРАВА БАКИНА ПОСЛАСТИЦА : Шненокле на старински начин, посластица која нас увек враћа у детињство
Свиленкасти крем у комбинацији са кнедлицама од беланаца је празник за непца.
Састојци:
- литар млека
- 5 јаја
- 7 кашика шећера
- 2 кашике брашна
- кесица ванилин шећера
Припрема:
Разлупајте јаја, па одвојите беланца од жуманаца. Беланца умутите миксером у чврст снег, а жуманца оставите са стране.
У шерпу са дебљим дном сипајте млеко, па укључите ринглу на средњу јачину. Кад млеко почне да струји, смањите јачину рингле, супеном кашиком вадите кнедлице од беланаца и на кратко их прокувајте у млеку. Вадите их решеткастом кашиком у посуде у које ћете касније сипати крем.
У жуманца додајте шећер, брашно, мало млека и ванилин шећер, па све добро сједините тако да нема грудвица. Ову смесу сипајте у млеко које већ стоји на рингли и кувајте на тихој ватри док не добијете мало гушћи крем.
Жути крем прелијте преко кнедлица од беланаца и оставите да се посластица добро охлади.
За оне који воле мало калоричније слаткише, пре него што спустите кнедлице од беланаца у посуде додајте изломљен кекс по жељи, а онда преко кнедлица сипајте жути крем.
Такође, по жељи, у шненокле можете да додате сезонско воће.
(Оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДОМАЋЕ МОЦАРТ КУГЛЕ: Направите најпознатије чоколадне "лоптице" на свету
12. 04. 2024. у 13:00
ПАБЛОВА САЛАТА: Најједноставнија здрава вечера која нема много калорија
11. 04. 2024. у 17:00
СЛАДОЛЕД ОД ЈАГОДЕ НА ШТАПИЋУ: Потребна су само 4 састојка, а деца ће га обожавати
05. 04. 2024. у 19:00
ЕРДОГАН ШОКИРАО РЕЧИМА О ЕВРОВИЗИЈИ: Ево шта каже турски председник о музичком догађају
ТУРСКИ председник Реџеп Тајип Ердоган оштро је критиковао такмичење за песму Евровизије, Евросонг, рекавши да тај музички догађај "подстиче родну неутрализацију" и угрожава традиционалну породицу.
21. 05. 2024. у 14:09
МЕТЕОРОЛОГ ТОДОРОВИЋ ОТКРИО КАКВО НАС ЛЕТО ЧЕКА: Ово је мало ко очекивао
МЕТЕОРОЛОГ Недељко Тодоровић гостовао је у емисији "Кец на једанаест" на телевизији К1 и открио какво нас лето чека.
21. 05. 2024. у 14:43
КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)
ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.
20. 05. 2024. у 11:53
Коментари (0)