СТАРИНСКИ КОЛАЧ КОЈИ СЕ ВЕОМА ЈЕДНОСТАВНО ПРАВИ: Лења пита с јабукама по рецепту из бакине свеске

Novosti online

11. 03. 2024. у 13:00

ЈЕДАН од омиљених, а такође је и јефтин, с обзиром на то да већину намирница које иду у колач већ имате у кући.

СТАРИНСКИ КОЛАЧ КОЈИ СЕ ВЕОМА ЈЕДНОСТАВНО ПРАВИ: Лења пита с јабукама по рецепту из бакине свеске

Фото Shutterstock

Састојци:

* јаја, 3 ком

* маст, 250 г
* шећер, 200 г
* јогурт, 200 мл
* брашно, 500 г
* прашак за пециво,1
* јабуке, 1 кг
* цимет, рендана кора лимуна, по жељи

Припрема:

Умутити цела јаја са машћу и шећером, додати јогурт и брашно помешано са прашком за пециво. Додати и нарендану кору лимуна, па тесто поделити на два једнака дела.

Јабуке нарендати, па кратко продинстати на шпорету, да уври вишак течност. У зависности од врсте јабука, додати шећера и цимета по укусу.

Фото Shutterstock

У подмазан плех развући једну кору, па по њој распоредити надев од јабука. Затим покрити другом половином теста и пећи на 180 до 200 степени око 40 минута.

Пита је печена када порумени и када се одваја од ивица плеха.

Печену питу посути шећером у праху и сећи на квадрате.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ПОБЕДУ на 68. Песми Евровизије однео је представник Швајцарске Немо са песмом Тхе цоде, док се наша Теyа Дора нашла на 17. позицији са 54 освојена бода.

12. 05. 2024. у 06:55

Коментари (0)

СКАНДАЛ У РИМУ: Новак Ђоковић погођен флашом у главу! (ВИДЕО)