БИЛА ЈЕ ПОНОС ХОМОЉА, А ДАНАС ЈЕ СЕ РЕТКО КО СЕТИ: Пита од пасуља

Novosti online

05. 03. 2024. у 12:00

ДРЖАЋЕ вас дуго ситим, а обожаваће је цела породица.

БИЛА ЈЕ ПОНОС ХОМОЉА, А ДАНАС ЈЕ СЕ РЕТКО КО СЕТИ: Пита од пасуља

Фото Shutterstock

Састојци:

* 250 г брашна

* 2 кашике уља
* 1 кашика сирћета
* на врх ножа соли
* 9 кашика хладне воде

 Фил: 

* 1/2 кг куваног пасуља

* 2 струка младог црног лука
* 300 г шампињона
* 1 дл бујона од поврћа
* 2 шаргарепе
* 1 кашика сецканог першуна
* 1 кашика сенфа
* со, бибер

 И још: 

* 2 чена белог лука

* 4 кашике уља
* 2 кашике млевених ораха

Припрема:

У једну посуду ставите брашно па додајте со, уље, сирће, воду и месите тесто 15 минута.

Поделите на делове па сваки део премесите на побрашњеној подлози и оставите на собној температури 20 минута. Док чекате можете да направите фил. Ситно сецкан лук пропржите на загрејаном уљу па додајте рендану шаргарепу, динстане печурке (с бујоном), кувани пасуљ и зачине.

Пржите два до три минута уз непрестано мешање, па додајте першун и оставите да се охлади, па додајте сенф и промешајте. Затим растањите, сваки део теста развијте на дебљину 2-3 мм и оставите са стране.

Премажите коре уљем, одозго ставите рендан бели лук, избодите виљушком на неколико места, ставите фил и поспите орасима. Увијте коре па премажите мешавином уља и воде.

Пребацте у плех обложен папиром за печење. Пеците 20 минута у рерни загрејаној на 200 степени па смањите температуру на 180 степени и наставите с печењем још 20-25 минута.

Готову питу извадите, попрскајте са мало воде и покријте крпом да се прохлади.

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СКАНДАЛ У РИМУ: Новак Ђоковић погођен флашом у главу! (ВИДЕО)